Prawdziwa jazda w grupie to też sztuka. Ja wszystkie swoje BBToury jeździłem w Open, ale jazda "na kole" nie jest moją specjalnością. Normalnie boję się, ze w kogoś wjadę, więc zwiększam odległość. Nie zawsze też jechałem z prędkością premiującą "koło". Większość tras jechałem i tak samotnie. Zyskiem z Open była dla mnie możliwość rozmawiania i odpędzania w ten sposób snu.
A wszystkie najważaniejsze wyścigi ultra są rozgrywane w Solo. Tutaj też kategoria Open jest taką kategorią mniej prestiżową, ze słabszą obsadą.
Heniek na mecie. Brawo i gratulacje!
IMO w kategorii Open powinni byc klasyfikowani także wszyscy soliści. Wykluczanie z kategorii bez ograniczeń ludzi jadących z ograniczeniami jest bez sensu. Tak jest w motorsportach, żeglarstwie i innych kategoryzowanych sportach. Kategorię Open wygrywa zawodnik bezwzgędnie pierwszy na mecie.
Czyli równie dobrze mógłbym tego całego MRDP w ogóle nie jechać
Wielkie gratulacje dla Heńka! Wg monitornigu 9 dni i 39 minut.
Cytat: Wilk w 1 Wrz 2025, 12:47Wielkie gratulacje dla Heńka! Wg monitornigu 9 dni i 39 minut.Pierwotnie wisiał czas 9 dni i 26 minut ??
Wiatr nad morzem nasila się, Kołobrzeg 7,8 ms, Ustka 8,0 m/s, Łeba 6,0 m/s, Rozewie 8,4 m/s. Kierunek wschodni lub południowo-wschodni.
... A jakby przełożyć na czerwiec?
To może opcja taka:- póki silny wiatr to łapanie snu... powiedzmy tak 6h- a nocą gdy wiatr osłabnie DZIDA do mety