Autor Wątek: RTP - 7 edycja  (Przeczytany 18284 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: RTP - 7 edycja
« 16 Lis 2024, 15:45 »
Do tego, o czym pisał Michał dołożyłbym jeszcze monitoring FMC, który tani nie jest,

Dokładnie, o tym zapomniałem, a to kluczowa sprawa. Ten monitoring FMC jest świetny, obecnie na rynku wyraźnie numer 1

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 16 Lis 2024, 15:55 »
Poza bieżącymi kosztami dodałbym poprzednie 6 edycji organizowanych "po kosztach" (czyli np. bez uwzględnienia czasu spędzonego na tworzeniu każdej trasy). Szybkość z jaką rozeszły się miejsca najlepiej świadczy o prestiżu jaki wyrobiła sobie impreza. Wszystko co dobre musi kosztować. Może trochę szkoda, że nie każdego chętnego będzie na nią stać.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 62%]

Offline Mężczyzna Fagetus

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 18.03.2016
« 24 Lis 2024, 13:35 »
Dodam jeszcze że zwykłe jednodniówki czy łykendówki kosztują rutynowo ładnych parę stówek. A tu mamy jednak imprezę dużo większą i poważniejszą. Więc cena zdecydowanie nie jest wygórowana.
BTW razi mnie dowolność fotek przy opisach CP. Jak się chce pokazać na zachętę fajne miejsca z parcours to można rzucić minigalerie. Ale pisać jak wół Hala Izerska na środku Jizerki  czy podpisywać Pradziadem Dlohe Strane - można by pomyśleć że autora tam w ogóle nie było ;)

Offline Mężczyzna jedrucha

• Miasto: Łomianki
  • Na forum od: 02.09.2021
« 24 Lis 2024, 15:51 »

BTW razi mnie dowolność fotek przy opisach CP. Jak się chce pokazać na zachętę fajne miejsca z parcours to można rzucić minigalerie. Ale pisać jak wół Hala Izerska na środku Jizerki  czy podpisywać Pradziadem Dlohe Strane - można by pomyśleć że autora tam w ogóle nie było ;)

Przecież zdjęcia ilustrują niekoniecznie sam punkt kontrolny, ale cały parkur. W obu podanych przez Ciebie przykładach segment prowadzi przez pokazane na fotografiach miejsca (zbiornik Dlouhe Strane wręcz okrąża).

« 16 Mar 2025, 17:58 »
Hej, planuję rezerwację 4-osobowego pokoju w OSiR Polanica przed wyścigiem. Cena 300 zł za 4 osoby (pościel wliczona w cenę - wychodzi 75 złza łebka). Czy byliby na forum chętni współlokatorzy do pokoju?
« Ostatnia zmiana: 16 Mar 2025, 19:09 jedrucha »

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 16 Mar 2025, 21:41 »
Jestem chętny

« 17 Mar 2025, 06:12 »
Jestem chętny
Świetnie Michał! To jeszcze szukamy dwóch osób.

« 17 Mar 2025, 07:11 »
Zostało jeszcze jedno miejsce.

Offline Mężczyzna Geloid

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 01.09.2019
« 17 Mar 2025, 16:43 »
Zgłaszam się

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

« 17 Mar 2025, 17:41 »
Mamy więc komplet. Rezerwuję

Offline Kobieta JoannaR

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 25.05.2021
« 23 Kwi 2025, 10:45 »
Być może na wspominki z zeszłorocznej edycji już trochę późno, skoro kolejna rusza za miesiąc, ale jeśli ktoś z szanownego grona rowerowego chciałby się pośmiać z tego, jak wentyl tubeless może popsuć wyścig, to zapraszam do mojej relacji w formie audiobooka:

https://open.spotify.com/episode/38YygXbN2FLvuqK5KnMGfB?fbclid=IwY2xjawJ1hfhleHRuA2FlbQIxMABicmlkETF5TEhsWUNiTjVKdFhnemwwAR6xzxWLgcdy5H5dGayvRd5cnYOa-bNpcPSzbshxWtlA-rGUApKnA2BPxoXVZA_aem_yiqDEtkTgwp88EjI4_xRMA

lub

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 7 Maj 2025, 12:48 »
Pojawiła sie lista startowa tegorocznej edycji. Kwestia wygranej chyba już rozstrzygnięta, bo Adam Białek powraca na RTP ;). Swoją drogą przydałoby się, żeby w końcu Polacy przełamali tę niemiecką dominację, bo Polak to ostatni raz wygrał RTP w 2019, od tego czasu tylko Niemiaszki.

Z polskich zawodników to najmocniejsi powinni być chyba Wojtek Bystrzycki i Jakub Tomala, ale czy to na Białka wystarczy - zobaczymy. Szczególnie ten drugi zawodnik może tu sporo namieszać, w zeszłym roku miał świetny czas na RAA, ale to też zupełnie innego typu wyścig, ze słabą obsadą. Ciekaw jestem jak mu pójdzie na RTP, gdzie konkurencja będzie dużo mocniejsza. Parę innych mocnych nazwisk też widzę na liście, jak nasz forumowy Jędrucha, czy PiotrekG, który doskonale wypadł na Lajkoniku. A i tradycyjnie wśtród zagranicznych zawodników na pewno trafią się silni kolarze.
« Ostatnia zmiana: 7 Maj 2025, 21:35 Wilk »

« 7 Maj 2025, 19:12 »

Parę innych mocnych nazwisk też widzę na liście

W kontekście wymienionych przez Wilka mocnych nazwisk należałoby tu uwzględnić i samego Wilka od lat plausjącego się w czołówce RTP!

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 7 Maj 2025, 21:33 »
Ja to coś tam nadrabiam doświadczeniem, ale pod względem mocnej nogi to zdecydowanie za cienki ze mnie bolek i daleko mi do faworytów ;)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 7 Maj 2025, 21:41 »
Ja to coś tam nadrabiam doświadczeniem, ale pod względem mocnej nogi to zdecydowanie za cienki ze mnie bolek i daleko mi do faworytów ;)
No jak teraz przez kilka dni rozeznałeś trasę do RTP, to zakładam, że nie po to, aby dojechać na końcu stawki ;D
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum
Ta strona używa plików cookies (niezbędne do prawidłowego działania). Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki, ale bez nich forum nie będzie działało prawidłowo. Czy wyrażasz zgodę?