Autor Wątek: wszystkie drogi prowadzą do RZYMU  (Przeczytany 7205 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Odp: wszystkie drogi prowadzą do RZYMU
« 27 Paź 2024, 12:29 »
Dlatego szukałbym połączenia z Wiednia do Monachium i do Wiednia wracał na rowerach... slalomem:) Byłoby też więcej zjazdów niż podjazdów chyba.
No to z Wiednia masz bezpośrednie pociągi Westbahn do Monachium. Co do liczby zjazdów/podjazdów to różnicy wielkiej nie będzie, chyba, że z Monachium pojedziesz jeszcze pociągiem na Przełęcz Seefeld, a stamtąd na własnych kołach. Albo na Brennero (ale to trzeba naprawdę wcześnie rezerwować), wtedy z Brennero masz przez włoską stronę zjazd w kierunku Bolzano i drogami rowerowymi przez doliny w Dolomitach. Z Seefeld z kolei masz zjazd w dolinę rzeki Inn, tylko nie główną drogą, a trochę opłotkami. Potem po płaskim na wschód.
Wariant przez Brennero ma dużo lepsze walory widokowe, ale wtedy jedzie się w kierunku Villach.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
« 10 Kwi 2025, 17:46 »
Cześć, mam kilka szybkich pytań. Plany na wakacyjny wyjazd rowerowy cały czas w powijakach. Szwecję chyba porzuciliśmy, żona ma za mało urlopu. Ale teraz jest pomysł na Austrię. Dojazd autem do Widnia i dalej pociągiem do Sankt Anton am Arlberg. I tu pytanie, poniżej jest screen jak wyglądają przedziały dla rowerów. Czy ktoś może wie czy te rower mogą stać na kołach, czy są to miejsca 'wiszące', chodzi mi o to, że dla nas najlepiej byłoby wtoczyć się na kołach do pociągu i spiąć rowery w miejscach dla nich udostępnionych.

Jest na 2 dorosłych i 3 dzieci. Z tego co widzę to piąty rower musiałby być w innym wagonie, chyba że ten najmniejszy rowerek najmłodszej córki przypiąłbym do naszych.

Pozdrawiam i będę wdzięczny za pomoc.

Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna Cokeman

• Na forum od: 24.05.2013
« 10 Kwi 2025, 17:53 »
nie powinno być problemu by nie wieszać. Jechałem na tej trasie z Wiednia w stronę Bregenz i tam rowery stały. Czasami tam jeździ ICE niemieckie i tez jest sporo miejsca by postawić i nie wieszać, mimo, ze są wieszaki

Offline Mężczyzna Felek

« 10 Kwi 2025, 18:42 »
Ok, dziękuję za odpowiedź.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 10 Kwi 2025, 18:53 »
Tyle, że w austriackich kolejach to nie jest tak jak w polskich, ze kupując bilet na rower masz miejsce tuż obok niego. Ja jechałem w tym roku z Innsbrucku do Wiednia pociągiem i rower był jeden wagon od miejsca, gdzie miałem miejscówkę.

Offline Mężczyzna Felek

« 10 Kwi 2025, 19:40 »
Ale może zależy to od linii? Po wybraniu opcji destynacji, liczby pasażerów itp, pojawia się schemat wagonu i tam mogę wybrać konkretne miejsca dla pasażera oraz dla rowerów:

Offline Mężczyzna Felek

« 10 Kwi 2025, 20:58 »
I jeszcze jedno, czy ktoś wie dlaczego, jak wybieram krótszą trasę do Salzburga, to cena wzrasta?

Zaznaczę, że chodzi o ten sam pociąg (to samo oznaczenie) i tę sagą godzinę startu:

Salzburg:

Innsbruck:

Wcześniejsze screeny dotyczyły dojazdu do Sankt Anton am Arlberg tym samym pociągiem i tam było jeszcze taniej. Im dalej tym taniej? A co jak kupię bilet do Sankt Anton am Arlberg a wysiądę w Salzburgu?

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 11 Kwi 2025, 08:01 »
ciekawe, im dalej tym taniej,
mało tego, jedzie pociąg przez Niemcy więc teoretycznie międzynarodowe połączenie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum