W sumie to mam pewne opory moralne (jeśli tak to można nazwać) i nie wiem jak zadać to pytanie.
Bo, jest świetne (prawdopodobnie) urządzenie, które zwie się HRM Fan i jest dostępne tutaj.
https://www.dragilla.com/?lang=plW zasadzie to dwa urządzenia. HRM Fan, pod który podłączasz wentylator oraz taśmę LED i dalej w zależności od Twojego tętna - zmieniają się kolory LED-ów oraz natężenie pracy wentylatora.
Urządzenie 550 zł + wentylator + taśma LED = ~900 zł.
Drugie urządzenie to sterownik do samych LED-ów + taśma LED. 320 zł. Tutaj nie ma opcji z wentylatorem.
Zaprojektował i sprzedaje to Polak. Świetna sprawa, warta wsparcia i pochwały, ale... to jest trochę drogie. Szczególnie pierwsza opcja.
BTW. Kiedyś kupiłem ładowarkę USB, która czerpała energię z prądnicy umieszczonej w piaście przedniego koła. Dobry sprzęt, za który zapłaciłem 120 zł. Kilka tygodni później zobaczyłem, że inni podobne urządzenie na Allegro sprzedają kilka razy taniej, a na Aliexpress było za... ~5 zł.
Dlatego nasuwa mi się pytanie, czy znacie urządzenie, które działa podobnie, a kosztuje mniej?