Autor Wątek: MPP 2025  (Przeczytany 30022 razy)

Offline Mężczyzna lukidra

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.05.2018
Odp: MPP 2025
« 7 Wrz 2025, 17:59 »
Teraz jechał na jakieś kozie, raczej typowo do triathlonu. Masywna ciężka rama. Na gotowo przed startem rower ważył ok. 19 kg.
Dokładnie, na ostatnim poście przed startem na swoim profilu ultra dietetyk na Facebooku pisze min o tym, że ma tylko rower czasowy na ten moment i zdawał sobie sprawę że to nie rower na taki wyścig

Tu jest opis jego wycofu, który jest raczej logiczny. Jeśli już w Świętokrzyskim szedł z buta, to co by było później...
« Ostatnia zmiana: 7 Wrz 2025, 18:23 lukidra »

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
« 7 Wrz 2025, 19:18 »
Ok, czyli zbyt twarde przełożenia pewnie. Bo sama waga roweru jeszcze nie oznacza że się nie da na nim podjechać nawet stromych ścianek.

Ja jestem prosty chłopak rodem z Beskidu Wyspowego i nie mam zamiaru rozkminiac czy DNF nie jest czy może jednak jest porażka.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Na forum od: 01.02.2011
« 7 Wrz 2025, 19:57 »
Ja jestem prosty chłopak rodem z Beskidu Wyspowego i nie mam zamiaru rozkminiac czy DNF nie jest czy może jednak jest porażka.
Mnie dziwi ta rozrzutność, bo skoro celem była jazda 24 h to po co było wydawać pieniądze na wpisowe? Można było sobie pojechać godzinę później tą samą trasą bez wydawania pieniędzy, skoro klasyfikacja na liście finiszerów nie była celem.

Wiem, trochę uszczypliwy jestem, ale zawody są po to, by współzawodniczyć. Wycof bez kontuzji niewątpliwie jest formą porażki. Być może to porażka w doborze sprzętu, ale nadal - sukcesem bym tego nie nazwał  :D W ujęciu wyników na liście jest to przegranie ze wszystkimi, którzy dojadą na metę w limicie czasu :)
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna czupki

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 16.09.2022
    • Blog: czupki.pl
« 7 Wrz 2025, 20:01 »
Ale to Pazikowski, dobry ściemniacz i kreator alternatywnych rzeczywistości. Jak coś się nie udaje, to trzeba zrobić fikoła, żeby wyszło, że tak miało być i jest git.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Na forum od: 01.02.2011
« 7 Wrz 2025, 20:15 »
Nota bene na monitoringu widzę zmianę lidera. Jakieś zaćmienie, czy faktycznie?
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 7 Wrz 2025, 22:13 »
Ale to Pazikowski, dobry ściemniacz i kreator alternatywnych rzeczywistości. Jak coś się nie udaje, to trzeba zrobić fikoła, żeby wyszło, że tak miało być i jest git.

10/10

Offline Mężczyzna wojtas71

• Miasto: Kraków/Kielce
  • Na forum od: 20.04.2013
« 7 Wrz 2025, 22:59 »
Witam
Będąc w Wiślicy przejazdem rodzinnym na stacji paliw "Moya" spotkaliśmy kilku panów chyba nawet tych z powyższej/wcześniejszej fotki ;)

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
« 8 Wrz 2025, 06:56 »
Michał Wolff na mecie! Wielkie brawa!
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna PATYN

• Miasto: Smolec
  • Na forum od: 21.09.2021
« 8 Wrz 2025, 07:26 »
Pazikowski DNF, informacja prosto z trasy
Byłem ciekaw, jak mu się pojedzie na kozie, ale widać, że wjechał w pagórki i koniec.
Wgl, wiadomo, co mu się stało?
A lider, Paweł,, Patyn, bardzo mocno leci. Raczej bez problemów powinien już utrzymać prowadzenie, tym bardziej że w tym roku wygrał TdS

Co ty, ta podjazdowa rzeź wykończyła mnie, prawie każdy podchodzilem(nie na taką masę 😆) a Skiełek to twedlug mnie najgorszy podjazd w Polsce dodatkowo mialem awarie oswietlenia

I mialem taką lampeczke 15 lumenów  na zjazdach zabójcza predkosc 5km/h
Ale Szymon w górach był kozak każdy podjazd wjechał

Offline Mężczyzna Cokeman

• Na forum od: 24.05.2013
« 8 Wrz 2025, 07:53 »
Wilku nocke 2 jednak zarwał. Może jakaś krótki komar na przystanku, ale patrzę w gpxEditor na ślad i nie widze zadnej dłuższej przerwy.
Ryzykant

« 8 Wrz 2025, 08:37 »
Jędrucha i Bikelover na mecie

Offline Mężczyzna Żubr

« 8 Wrz 2025, 09:20 »
Elegancko. Wilk bardzo dobrze pojechał. Patrząc na pogodę (w 2023 i 2024 była o wiele lepsza, bez deszczu) i tę końcówkę to wynik nawet lepszy niż w ostatnich latach, mimo że 45 godzin nie złamał.

Mnie dziwi ta rozrzutność, bo skoro celem była jazda 24 h to po co było wydawać pieniądze na wpisowe? Można było sobie pojechać godzinę później tą samą trasą bez wydawania pieniędzy, skoro klasyfikacja na liście finiszerów nie była celem.

Jak ktoś się sportem zajmuje zawodowo to mogą inne priorytety być.

Natomiast ma to o tyle sens, że tylko w czasie MPP możesz z Helu do Władysławowa pojechać legalnie drogą. Tak, to musisz ścieżkami, które no wiesz że na rower triathlonowy optymalne nie są. Tak jazda drogą jest w sezonie nierealne. Tam jest więcej szeryfów niż w spaghetti westernie. Nawet w czasie MPP przy obstawie Policji jest mocne szuranie, zdarzają się agresywne wyprzedzenia peletonu itd.

No i jednak maraton to jest inna inszość. Moim zdaniem jadąc sobie samemu nie zmobilizujesz się tak. A początek MPP jest naprawdę agresywny. Większość zaczyna po 300 km powoli puchnąć, ale czołówka mocno na tym początku zyskuje.

« 8 Wrz 2025, 09:26 »
jakimi ścieżkami? Prawie każdy ma to gdzieś, a na pewno w nocy. Czerwone światła też

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 8 Wrz 2025, 09:33 »
Natomiast ma to o tyle sens, że tylko w czasie MPP możesz z Helu do Władysławowa pojechać legalnie drogą. Tak, to musisz ścieżkami, które no wiesz że na rower triathlonowy optymalne nie są. Tak jazda drogą jest w sezonie nierealne. Tam jest więcej szeryfów niż w spaghetti westernie. Nawet w czasie MPP przy obstawie Policji jest mocne szuranie, zdarzają się agresywne wyprzedzenia peletonu itd.

Nie przesadzajmy, nie jest tak źle. Moim zdaniem dużo bardziej wkurzające na rower są korki we Władku, gdzie nie da się wcale tak łatwo wyprzedzić stojących aut i światła w Jastarni. Szczególnie jak zapierniczasz 40+, to się kierowcy bardziej przyglądają niż wkurzają...

Offline Mężczyzna Żubr

« 8 Wrz 2025, 10:02 »
jakimi ścieżkami? Prawie każdy ma to gdzieś, a na pewno w nocy. Czerwone światła też

Ale Ty na pewno przeczytałeś co napisałem? Ja mówię o fragmencie Hel-Władysławowo. MPP startuje o 9 rano, więc nie wiem o jakiej nocy Ty piszesz. Jeśli ktoś startuje sam w długą trasę to też zazwyczaj zaczyna rano. Przecież na tym maratonie jest obstawa Policji właśnie dlatego, że nie da się tam legalnie jechać na rowerze. A nie dla żartu.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum