A podrzucisz link? Jako osoba, która pokonała "Aerodynamikę żagla" Czesława Marchaja raz, ze z przyjemnością przeczytam, dwa, że mam spore wątpliwości
Podsumowując, interesujące, ale pozostanę przy swoim powyższym zdaniu wyrażonym powyżej, że na wypadzie szosowym różnice są znikome.
Do tego jeszcze dochodzi niezaspokojony zew i mamy rozkwit wszelkiej maści ultrazawodów.
Ja myślałem żeby w miejscu paska zrobić niewielkie dystanse z jakiejś gumy lub gąbki.
Komarów nie ma?
W takich chwilach przydaje się opróżniona właśnie puszeczka
Jak masz normalne markety, to zwykle masz i karczmy, restauracje, bary itp. Liofy tak pod korek to brałem np. na Islandię, w Australii i sporo do Estonii. W Alpy wystarczy mieć około 8 dużych porcji, żeby te kluczowe dni z biwakiem na górze mieć obstawione.
Ależ zauważyłem i rozumiem. Ale nie odpowiedziałeś, czy to Twój rower (zakładam że tak). No i owszem, w teren coś takiego ma sens (choć dla mnie z kolei nie ma go gravel, zdecydowanie HT lub full, a jeśli full to chyba nie tailfin, dobrze rozumiem?).Ale z tego co rozumiem, to ten setup masz też ostatnio na wypady szosowe? Choćby ten ostatni w Apeniny? I tu już sensu nie widzę, no chyba że się nie ma w ramie mocowań do bagażnika.
Ile kg wieszacie na kierownicy i widelcu łącznie ?
bagażnika może się obrócić wkoło własnej osi (w teorii bo blokuje koło i rama). Jak sztyca przesuwa się w tył i przód to bagażnik też może
Cytat: zws w 18 Lip 2025, 12:23Ile kg wieszacie na kierownicy i widelcu łącznie ?Cytat: Romal w 18 Lip 2025, 13:04Jak najmniej <cut> pakunek o masie ok. 2,5 kg <cut> masę ok. 2 kg <cut> Zwiększa to masę zestawu o ok. 1 kg.
Jak najmniej <cut> pakunek o masie ok. 2,5 kg <cut> masę ok. 2 kg <cut> Zwiększa to masę zestawu o ok. 1 kg.