A kaj macie hołdy w łódzkiem?
Cytat: qbotcenko w 1 Wrz 2024, 08:52A kaj macie hołdy w łódzkiem? Mają koło Bełchatowa.(wstydzą się, nie focą)
Ładnie. Wczoraj w innej stronie województwa, ale potwierdzam I wrócę
Dzięki za piękną fotorelację. Pochodzę z Łódzkiego i mam wielki sentyment do tego Regionu:)
7 październikowych wycieczek po województwie łódzkim. Efekt to odwiedzenie nieokreślonej ilości "łódzkich" wiosek i ok.120 Najciekawszych wg. mnie zdjęć.
To tak jak ja. Jednak jest na to sposób. Zrób 100 fotek 2-3 dobre same wyjdą 😎
Może i trudno, ale i tak efekty się dobrze oglądało.
Nawet mając nieograniczony czas na rower trudno było złapać okienko pogodowe. W takich warunkach trudno znaleźć okazje na dobre zdjęcia.
Cytat: wiki w 1 Gru 2024, 12:41Nawet mając nieograniczony czas na rower trudno było złapać okienko pogodowe. W takich warunkach trudno znaleźć okazje na dobre zdjęcia.W nowym rozkładzie jazdy z Łodzi będzie wuchta połączeń w góry. Może mając nieograniczony czas na rower, warto spróbować i wyjechać ponad chmury? A foty są dobre, oddają klimat jesieni, nawet moim zdaniem są za bardzo przebrane, wysterylizowane z tej najtrudniejszej części jesieni Listopadowa szaruga też ma swój klimat. A do Łodzi z Poznania to od połowy grudnia będzie tyle pociągów, że pewnie trzeba będzie zajrzeć Szkoda, że cisza jest w temacie wieży widokowej na Górce Rogowskiej, bo to byłby pewien atut, wysiąść z wieczornego pociągu i sobie w drodze na biwak nocną panoramę miasta obejrzeć.
Piękny kwiatek Ci wyszedł Jak by nie liczyć, to dystans tych wycieczek to na pewno grubo ponad 10 000 km Brawo! i wielkie gratulacje!
rzutem na taśmę przekroczyłem 25.000
Piękne lasy w tym łódzkim macie. Takie jak lubię, na szczęście nie mam aż tak daleko Moja ulubiona miejscówka, już dwa razy podchodziłem do noclegu tam, ale zawsze jakieś przeszkody:https://maps.app.goo.gl/8B3v42J5KxWZvKy76
To jest super miejsce na nocleg w środku tygodnia w kwietniu. W lecie lasu nie widać bo leżaki zasłaniają.
Ciekawy ten most w Lutomiersku, szkoda że o nim nie wiedziałem we wrześniu jak tamtędy przejeżdżałem.
No, ale nie dałeś znaku że jedziesz to masz
DO GŁAZU NARZUTOWEGO TRUPIANKA
fajne klimaty Łódzkienietypowe zabarwienie tych pagórków na foty, jakieś minerały?
Cytat: Borafu w 18 Mar 2025, 11:45No, ale nie dałeś znaku że jedziesz to masz Owszem, acz to był dość specyficzny wyjazd, logistycznie mi się to nie składało z koncertem w Aleksandrowie, na który się wybrałem.
W Internecie szczegół nie ma chociaż powstała na jej temat praca dyplomowa.
głównym składnikiem jest tlenek żelaza (III) z domieszkami tlenku żelaza (II) oraz związków organicznych. Jest to teren zanieczyszczony również innymi metalami ciężkimi, takimi jak: cynk, kadm, kobalt a nawet arsen. W niektórych poziomach zanieczyszczenie poszczególnymi metalami (np. arsenem) przekracza kilkukrotnie dopuszczalną zawartość.
Serio, nie ma?https://lowiczanin.info/pl/377_polecamy/291531_powstala-praca-dyplomowa-o-czerwonej-gorze-w-lowiczu-.htmlPonadtoCytujgłównym składnikiem jest tlenek żelaza (III) z domieszkami tlenku żelaza (II) oraz związków organicznych. Jest to teren zanieczyszczony również innymi metalami ciężkimi, takimi jak: cynk, kadm, kobalt a nawet arsen. W niektórych poziomach zanieczyszczenie poszczególnymi metalami (np. arsenem) przekracza kilkukrotnie dopuszczalną zawartość.
Fajne zdjęcia z wypadow. Ja nie bywam w okolicy Lodzi, czy nawet na północ o miasta, wiec jest okazja,a by dowiedzieć sie jak wygladaja tamtejsze krajobrazy. Milego weekendu
Co do Łodzi, to Wytwórnia Filmów Oświatowych w Łodzi zdigitalizowała niedawno film o Łodzi z 1961 roku. Jak dużo się zmieniło, nie zawsze na lepsze. Tych "zacofanych" drewnianych chałup trochę żal.
Widzę, że obaj mamy słabość do polnych dróg i okazałych drzew. Dzięki za garść ładnych widoków
Okazałe drzewa jednak dużo lepiej wyglądają w naturze, zdjęcia nie oddają ich uroku i rozmiarów.
A wiecie coś o Lamusie, czy zobaczył już światło dzienne?Jakiś czas temu wyczytałem że będzie odrurowany:https://www.kierunekwodkan.pl/artykul,101036,odkrycie-lamusa-woda-powraca-do-serca-lodzi-po-ponad-100-latach.html
Nieostre (artystyczne) zdjęcia to nie zamierzony efekt ale problemy z aparatem.