Autor Wątek: Kalendarz Ultramaratonów Rowerowych w Polsce 2024  (Przeczytany 55621 razy)

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
(...) zadyszka jest właśnie atakiem astmy (...)

Przepraszam, ale chyba nie wiesz o czym mówisz.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Przepraszam, ale chyba nie wiesz o czym mówisz.
Jasne, skoro jak się dobrze postaram, to mogę od ręki wywołać astmę wysiłkową i wtedy Ventolin zmienia sytuację o 100%. Tylko na wyjazdach Ventolin wożę w sakwie, bo jeżdżę tak, aby nie prowokować takich sytuacji. Jak ognia unikam noclegów pod cudzym dachem, bo zwykle mam uczulenie.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna poziom

• Miasto: ELW
  • Na forum od: 11.12.2016
Brakuje wiosennej Watahy:

"Ultra Race "WIOSNA - Gravel Ultra Race 2024", który odbędzie się w dniach 22-24 MARCA 2024."
« Ostatnia zmiana: 24 Lut 2024, 10:43 LKRISS »
"Never argue with idiots"

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl

"Ultra Race "WIOSNA - Gravel Ultra Race 2024", który odbędzie się w dniach 22-24 MARCA 2024."

Poproszę o źródło takiej informacji. Na oficjalnej stronie watahaultrarace.pl nic takiego nie widać więc pytam?
Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018

Poproszę o źródło takiej informacji. Na oficjalnej stronie watahaultrarace.pl nic takiego nie widać więc pytam?

https://watahaultrarace.pl/wiosna-2024-

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
    • simrace.pl
OK, stronę z info chyba specjalnie ukrytą bo z menu głównego tego nadal nie otworzysz ale już mamy. Info poza ceną pakietu (jakby to było najważniejsze...) i jakimś kilkupunktowym opisem z którego czytamy. 3 gravelowe specjalnie zaprojektowane trasy. Jakie dystanse brak? bo i po co komu taka informacja? Do wygrania jakiś medal jako trofeum Watahy. Ale jaki i za co? brak.

Jak to czytam to mam wrażenie, że ktoś nad tym pracuje i jest to wersja robocza a nie oficjalny komunikat. Dajcie znać jak coś będzie jasne. Jaki termin, jakie dystanse to dodamy do naszego kalendarza.

Ogólnie jak przeglądam strony organizatorów to panuje tam w zdecydowanej większość bałagan informacyjny. Wygląda to tak, że mało kto stara się aby informacje na stronach były aktualne. Łatwiej jest wstawić jakiś posta na social media niż zrbić update swojej strony.
Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna poziom

OK, stronę z info chyba specjalnie ukrytą bo z menu głównego tego nadal nie otworzysz ale już mamy. Info poza ceną pakietu (jakby to było najważniejsze...) i jakimś kilkupunktowym opisem z którego czytamy. 3 gravelowe specjalnie zaprojektowane trasy. Jakie dystanse brak? bo i po co komu taka informacja? Do wygrania jakiś medal jako trofeum Watahy. Ale jaki i za co? brak.

Jak to czytam to mam wrażenie, że ktoś nad tym pracuje i jest to wersja robocza a nie oficjalny komunikat. Dajcie znać jak coś będzie jasne. Jaki termin, jakie dystanse to dodamy do naszego kalendarza.

Ogólnie jak przeglądam strony organizatorów to panuje tam w zdecydowanej większość bałagan informacyjny. Wygląda to tak, że mało kto stara się aby informacje na stronach były aktualne. Łatwiej jest wstawić jakiś posta na social media niż zrbić update swojej strony.

To fakt. Ultramaratony, według mnie, kosztują często "słono", a znaleźć podstawowe informacje? Masakra. Podzielam to zdanie.
Jako, ze jestem na tą Watahę zapisany, to jak tylko dostanę więcej info, postaram się tutaj wkleić.

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
    • simrace.pl
Jest już na FB nieco więcej info

TRZY TRASY do wyboru.
Wyboru, w zależności od warunków fizycznych lub atmosferycznych, będzie można dokonać na podanych kilometrach tras.

Długa Łapa: ok. 330km | 3500m - limit 33h
Średnia Łapa: ok. 230km |2500m - limit 23h
Krótka Łapa: ok. 130km | 1500m - limit 15h

Jutro dodam info do naszego kalendarza.
Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna poziom

W końcu więcej info nt Watahy wiosennej:

https://watahaultrarace.pl/wiosna-2024

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Fajna impreza ale ts warstwa informacyjn amnie dobija
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 60%]

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
    • simrace.pl
W końcu więcej info nt Watahy wiosennej:

https://watahaultrarace.pl/wiosna-2024

Fakt, to cieszy. Podoba mi się również ten pkt. dotyczący wsparcia samochodem technicznym. To chyba rzadkość na naszym rynku?
Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna poziom

@wiki - ja to dopiero w zeszłym roku w końcu pojechałem ultra i mnie wciągnęło ale jak przeglądaliśmy z kumplami strony utramaratonów, żeby coś wybra na ten rok....słabo. Szosowe i te organizowane przez "wyjadaczy" (czyli te, które są na rynku wiele lat) znacznie lepiej. Ale większość tych gravelowych, ehh

@LKRISS - nie wiem, bo mam minimalne doświadczenie :) ale w sumie fajna sprawa, szczególnie jak ktoś jest początkujący, daje to jakiś punkt do psychy ;). Osobiście sądzę, że da się w PL zawsze jakoś sobie poradzić.
No tu jeszcze fakt, że dzień krótszy i pogoda też może być kapryśna

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
22–24.06.2024 - Pilica 330 (340 km)

https://dzikieprzygody.com/pilica-330/
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 60%]

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
Hej czy mogę prosić o korektę linku Tour De Zalew 8 czerwca - linkuje do strony Katorgi, a powinno do

https://tourdezalew.wordpress.com/

Kłaniam:)
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
    • simrace.pl
22–24.06.2024 - Pilica 330 (340 km)

https://dzikieprzygody.com/pilica-330/

Dodane.
Planujesz start? Z tego co czytam to organizator ma w planie więcej imprez ale czy na ten rok?

Hej czy mogę prosić o korektę linku Tour De Zalew 8 czerwca - linkuje do strony Katorgi, a powinno do

https://tourdezalew.wordpress.com/

Kłaniam:)

poprawione, chyba wcześniej ten link nie był dostępny?

Polski Klub MTB

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum