Autor Wątek: Sakwiarz na wyprawie wg AI ;) :D ;D  (Przeczytany 3036 razy)

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
Sakwiarz na wyprawie wg AI ;) :D ;D
« 8 Maj 2023, 11:04 »
W związku z tym, że właśnie Windows powiedział, że już mogę korzystać ze sztucznej inteligencji. A ja niebawem na Zlot wyruszam. Poprosiłem AI, żeby mi to pokazała obrazem (rowerzysta na wyprawie z sakwami w Polsce w woj. świętokrzyskim).

... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna Połciu

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 19.05.2017
    • Stronka wyjazdowa
Pochodzę z tamtych rejonów, ale nigdy nie widziałem aż tak obładowanych rowerzystów.
Chyba, że to z drugiej strony lasu - jadą na targowisko w Bodzentynie , lub na zlot i  zabrali podarki dla wszystkich.

Tacy też są  "rowerzysta na wyprawie z sakwami w Polsce w woj. świętokrzyskim wiezie podarki dla uczestników zlotu z targu w Bodzentynie"

... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna bzyk69

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 27.08.2021
Ale widać że sakwiarze. Nie myją zębów, pewno dlatego mają takie popsute.

Offline Mężczyzna ramzes

• Na forum od: 20.06.2015
Śmiejmy się, śmiejmy... jeszcze kilka lat (ilość bez problemu do policzeniach na palcach jednej ręki) i większość z nas albo straci pracę z powodu sztucznej inteligencji, albo będzie w tej kwestii miała spore problemy :(
Jestem cholernie sceptycznie nastawiony do AI, mimo, że jest na swój sposób fascynująca.

Offline Mężczyzna bzyk69

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 27.08.2021
No chyba że się jest hydraulikiem.
Albo gościem, który naprawia te całe roboty (utrzymanie ruchu w automatyce przemysłowej :-)

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Śmiejmy się, śmiejmy... jeszcze kilka lat (ilość bez problemu do policzeniach na palcach jednej ręki) i większość z nas albo straci pracę z powodu sztucznej inteligencji, albo będzie w tej kwestii miała spore problemy :(
Jestem cholernie sceptycznie nastawiony do AI, mimo, że jest na swój sposób fascynująca.

To samo pewnie pisali dorożkarze na forach pod koniec XXI wieku widząc pierwsze samochody  :icon_smile2:

Ja się nie mogę doczekać, aż jakiś sprytny algorytm odwali nudne i powtarzalne czynności za mnie

Offline Mężczyzna ramzes

• Na forum od: 20.06.2015
To samo pewnie pisali dorożkarze na forach pod koniec XXI wieku widząc pierwsze samochody 
no i nie mieli racji? :)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012

To samo pewnie pisali dorożkarze na forach pod koniec XXI wieku widząc pierwsze samochody  :icon_smile2:

Ja się nie mogę doczekać, aż jakiś sprytny algorytm odwali nudne i powtarzalne czynności za mnie

Rozumiem, że porównujesz postęp technologiczny w dziedzinie algorytmów do tego, co kiedyś działo się w przypadku przejścia od dorożek do samochodów. Faktycznie, technologia zawsze przynosi zmiany i postęp, co może być zarówno emocjonujące, jak i niepokojące.

Niektórzy ludzie obawiają się, że rozwój sztucznej inteligencji i algorytmów może zastąpić pracę człowieka, ale trzeba pamiętać, że takie narzędzia mogą również ułatwić i przyspieszyć wiele procesów, co daje nam więcej czasu na bardziej kreatywną pracę i rozwijanie innych umiejętności.

(Duża oszczędność czasu, ja już teraz używam sztucznej inteligencji, żeby pisała za mnie posty na forum)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Niektórzy ludzie obawiają się, że rozwój sztucznej inteligencji i algorytmów może zastąpić pracę człowieka, ale trzeba pamiętać, że takie narzędzia mogą również ułatwić i przyspieszyć wiele procesów, co daje nam więcej czasu na bardziej kreatywną pracę i rozwijanie innych umiejętności.

(Duża oszczędność czasu, ja już teraz używam sztucznej inteligencji, żeby pisała za mnie posty na forum)

Ja też:  :icon_mrgreen:   Wybrany  tekst jest zdaniem z forum internetowego o tematyce rowerowej, w którym jeden z użytkowników komentuje wpis innego użytkownika, który użył sztucznej inteligencji do wygenerowania obrazu rowerzysty na wyprawie. Zdanie to wyraża opinię na temat sztucznej inteligencji i algorytmów, które są podstawowymi narzędziami i technologiami w tej dziedzinie.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Ja to obawiałbym się nie zabrania pracy ludziom, ale wpływu chatbotów opartych na AI na społeczeństwa.
Takie boty już są, zwykle w dziedzinie polityki, się udzielaja (na różnych forach, FC, twiterze), wpływaja na nastroje społecznie, reklamuja produkty, generują pozytywne opinie/komentarze w sklepach internetowwych.

Możliwe, że na Forum też juz występują (patrz temat graweli) :)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Dokładnie. Tak jak @Sinuche pisze. Jest to obszar ogromnego zagrożenia. Nie przyszłego, ale już mającego miejsce. Marketing polityczny wykorzystuje je na szeroką skalę do manipulacji. Często wystarczy, że generuja ilość opinii. Jakość na mniejsze znaczenie. Jest to prosta droga do manipulacji społeczeństwem.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna TripRider

• Miasto: Pomorze Środkowe
  • Na forum od: 29.07.2019
Odp: Sakwiarz na wyprawie wg AI ;) :D ;D
« 10 Maj 2023, 16:15 »

Możliwe, że na Forum też juz występują (patrz temat graweli) :)

??

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 10 Maj 2023, 16:23 »
Marketing polityczny wykorzystuje je na szeroką skalę do manipulacji. Często wystarczy, że generuja ilość opinii. Jakość na mniejsze znaczenie. Jest to prosta droga do manipulacji społeczeństwem.

Ale czym się to różni od trolli z dawnych epok?
Przecież i tak każdy ma swoje zdanie, co ma do tego opinia innych/ich liczba?

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 11 Maj 2023, 11:41 »
Blokuje dyskusję. Daje fałszywe przeświadczenie, ze przeważająca ilość ludzi ma zdanie inne niż ja. Sieje wątpliwość. Zabija prawdziwą wymianę poglądów. W całokształcie jest destruktywne i niebezpieczne.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum