Autor Wątek: Dostępny i relatywnie niedrogi - Grail CF SL 7  (Przeczytany 5047 razy)

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
Kwestia gustu - moim zdaniem brzydkie, ale gejowskie? Co jest wyznacznikiem tego czy coś jest gejowskie czy nie? W przypadku kolorów jest jakaś paleta kolorów wraz ze wzornikiem? Coś jak RAL, CMYK, Pantone, GEYtone? ;)
Śmieszy mnie lęk ludzi przed kolorem.
Sam mam różowego Grizla - może powinienem zacząć bez siodełka jeździć, z samą sztycą, żeby konwencję zachować... :)

Mariobiker

• Gość
Kwestia gustu - moim zdaniem brzydkie, ale gejowskie? Co jest wyznacznikiem tego czy coś jest gejowskie czy nie?

Większość facetów zna trzy kolory  ;)
Ładny, brzydki i gejowski  :P

Offline Mężczyzna ramzes

Jak już się tak bawić, to trzymajmy poprawną, wieloletnią, polską nomenklaturę - to jest kolor "pedalski", a nie gejowski :)

Mariobiker

• Gość
Jak już się tak bawić, to trzymajmy poprawną, wieloletnią, polską nomenklaturę - to jest kolor "pedalski", a nie gejowski :)

Miałem tak napisać  ;D ale zaraz bym dostał bana  :P
(bo to takie "chore" czasy że nie można nazywać rzeczy po imieniu  ;) )

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Fakt, że brzydki; od reszty dyskusji się odżegnuje

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna ramzes

Miałem tak napisać  ;D ale zaraz bym dostał bana  :P
(bo to takie "chore" czasy że nie można nazywać rzeczy po imieniu  ;) )
To fakt - czasy się zrobiły dziwne (bardziej w sensie "chore", niż "ciekawe").
W szkole podstawowej uczyli mnie, że murzynek Bambo to nasz koleżka, a teraz już chyba stracił rangę i się z nim nie lubimy, bo tak się podobno mówi pogardliwie. Nie jestem pewien czy teraz naszym koleżką jest czarnoskóry, czy Afro-Amerykanin. Nie wiem też, jak powiedzieć na rdzennego mieszkańca Australii, bo takowy to ma z Afro-Amerykaniem tyle wspólnego co ja. Może Aborygen, chociaż nie wiem czy to nie zaczęło przypadkiem być też w złym tonie - strach pomyśleć :)

Ludzie sami tworzą sobie problemy i powodują, że coś zaczyna być "obraźliwe", bo przystają na to. Doszło już do tego, że youtuberzy rowerowi w swoich filmach boją się używać słowa "pedały" w odniesieniu do pedałów rowerowych, bo się boją bana czy tam demonetyzacji.

Wracając do tematu - rowerek całkiem fajny i gdyby nie paskudne (w moim odczuciu) malowanie, to bym powiedział, że ładny.

Mariobiker

• Gość
Wracając do tematu - rowerek całkiem fajny i gdyby nie paskudne (w moim odczuciu) malowanie, to bym powiedział, że ładny.

Koleżanka ma w bardziej "spokojnym" malowaniu i mimo że to totalnie nie mój zestaw kolorów  ;) to wygląda fajnie  ;D

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Rower świetny. Ładny czy brzydki, to sprawa upodobań, ale na pewno nie jest niestety tani.
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
Kolor nie byłyby brzydki, tylko te zielone łapy na widelcu zupełnie nie pasują. No może na czas świąt, bo przypominają odwrócone choinki.

Gorzej, że kierownica durna. Ani zmienić wysokość, ani ustawić odpowiednio kąt. Długość mostka też musi być idealnie dopasowana.
PRAWDZIWY MENSZCZYZNA NIE PATSZY NA KOLOR TYLKO JEDŹE
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
To malowanie, to też jest chyba nawiązanie do malowania rowerów w latach 90-dziesiątych.

Takie agresywne zestawiania jaskrawych kolorów lakieru to była wtedy chyba w dobrym guście.

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
  • Na forum od: 22.05.2018
Chyba tak, można sobie popatrzeć jak kiedyś dresy wyglądały :)

Teraz takie kolory jak najbardziej mogą się źle kojarzyć. "Tolerancyjni" spod znaku sześcio-kolorowej tęczy ciężko na to pracowali.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Tak tylko nadmienię, że problemy z nazwaniem kolorów to tylko w Polsce występują :)
Zupełnie niedawno taka moda się wykreowała (sama? :-[) na tę, tę, tęczę.

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Brzydki, nie brzydki - nie wiem, po co są tutaj takie komentarze.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
Psy szczekają, karawana idzie dalej.

Bardzo ładny kolorek.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....