Wyjątki to urlop sędziego punktowego, ale każdemu parę dni wolnego od komputera jest potrzebne.
Cytat: Vir w 19 Wrz 2023, 14:56Wyjątki to urlop sędziego punktowego, ale każdemu parę dni wolnego od komputera jest potrzebne.Nie mam pretensji do ludzi, tylko do systemu. Jest wiele powodów dlaczego średnia wieku w naszych zawodach cały czas rośnie, ale nie dokładajmy kolejnego. Jeśli chcemy, żeby poziom niemaniawdupie PPM wzrósł, to trzeba ludziom zapewnić błyskawiczny dostęp do ich pozycji w rankingu. Jeśli w całym kraju tylko jedna osoba jest w stanie zajmować się punktacjami to po pierwsze taki system nie jest "rezylientny", po drugie jest totalnie nieatrakcyjny.
[...]Ze dwie dekady jestem przy InO i zawsze mnie to wku***a, gdy organizator po ustaleniu najlepszej trójki na mecie nie jest w stanie się wyjajić i opublikować pozostałych wyników w rozsądnym czasie. Rozsądnym = max 1 dzień. Sobota była impreza, niedziela najpóźniej są pełne wyniki. Na tym polega organizacja zawodów i wyniki wchodzą w coś, za co się płaci. Zawody nie kończą się jak uczestnicy wyjadą, bez względu jak zmęczony jest org. Jak nie wyrabia - niech podwyższy wpisowe o piątaka i zatrudni dodatkową osobę do liczenia wyników (1-2 godziny pracy z publikacją). Dlaczego to takie ważne? Bo zadowolony uczestnik, który nawet był n-dziesiąty na stu, będzie miał chęc zerknąć, porównać się, moze pochwalić innym, że jednak był, przejechał, a może kumpla objechał. Jak wyniki są po kilku dniach to kurz opada, tydzień rusza, i większość dorosłych nie ma głowy do klikania po stronach i dokopywania się informacji. A organizator - może nie trybi - że właśnie stracił szansę na rozpropagowanie imprezy.
Organizator ma obowiązek opublikować wyniki końcowe na swojej stronie internetowej oraz dostarczyć je do Sędziego Punktowego PPM w ciągu 14 dni kalendarzowych od zakończenia imprezy.