Pytanie najważniejsze: czy najbliższy Rajd Doliną Soły i Silesia Race zaliczają się do pucharu rowerowego 2023?
to trochę do dupy, że przez półtora miesiąca wyniki nie są aktualizowane
Nie uważacie że to trochę do dupy, że przez półtora miesiąca wyniki nie są aktualizowane?
Wyjątki to urlop sędziego punktowego, ale każdemu parę dni wolnego od komputera jest potrzebne.
Cytat: Vir w 19 Wrz 2023, 14:56Wyjątki to urlop sędziego punktowego, ale każdemu parę dni wolnego od komputera jest potrzebne.Nie mam pretensji do ludzi, tylko do systemu. Jest wiele powodów dlaczego średnia wieku w naszych zawodach cały czas rośnie, ale nie dokładajmy kolejnego. Jeśli chcemy, żeby poziom niemaniawdupie PPM wzrósł, to trzeba ludziom zapewnić błyskawiczny dostęp do ich pozycji w rankingu. Jeśli w całym kraju tylko jedna osoba jest w stanie zajmować się punktacjami to po pierwsze taki system nie jest "rezylientny", po drugie jest totalnie nieatrakcyjny.
[...]Ze dwie dekady jestem przy InO i zawsze mnie to wku***a, gdy organizator po ustaleniu najlepszej trójki na mecie nie jest w stanie się wyjajić i opublikować pozostałych wyników w rozsądnym czasie. Rozsądnym = max 1 dzień. Sobota była impreza, niedziela najpóźniej są pełne wyniki. Na tym polega organizacja zawodów i wyniki wchodzą w coś, za co się płaci. Zawody nie kończą się jak uczestnicy wyjadą, bez względu jak zmęczony jest org. Jak nie wyrabia - niech podwyższy wpisowe o piątaka i zatrudni dodatkową osobę do liczenia wyników (1-2 godziny pracy z publikacją). Dlaczego to takie ważne? Bo zadowolony uczestnik, który nawet był n-dziesiąty na stu, będzie miał chęc zerknąć, porównać się, moze pochwalić innym, że jednak był, przejechał, a może kumpla objechał. Jak wyniki są po kilku dniach to kurz opada, tydzień rusza, i większość dorosłych nie ma głowy do klikania po stronach i dokopywania się informacji. A organizator - może nie trybi - że właśnie stracił szansę na rozpropagowanie imprezy.
Organizator ma obowiązek opublikować wyniki końcowe na swojej stronie internetowej oraz dostarczyć je do Sędziego Punktowego PPM w ciągu 14 dni kalendarzowych od zakończenia imprezy.