Autor Wątek: Szukam niezawodnej korby  (Przeczytany 3893 razy)

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
Odp: Szukam niezawodnej korby
« 17 Lis 2022, 20:19 »
Ja używałem nie takiej, ale też z dokręcanymi blatami i jak zmieniałem dwa blaty na nowe, to nie było problemu z zapieczonymi gwintami ani nic takiego.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
« 17 Lis 2022, 20:38 »
Ja też używałem zębatki NW w tym systemie i nie miałem problemów. Nie używałem jednak tego roweru w zimie, więc jest to mało miarodajne.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 17 Lis 2022, 23:26 »
Czy śrubki potrafią się zapiec lub uszkodzić, czy nigdy się to nie zdarzyło?
Śrubki mocowań tarczy, czy mocowań pająka? Zapieczony pająk to chyba nic nowego, bo tego się nie rusza.
Za to śruby mocowań tarczy, nawet jak zniszczysz, to wszędzie kupisz. Rozwiercasz i po sprawie

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
« 17 Lis 2022, 23:41 »
Śrubki mocowań tarczy, czy mocowań pająka? Zapieczony pająk to chyba nic nowego, bo tego się nie rusza.
Za to śruby mocowań tarczy, nawet jak zniszczysz, to wszędzie kupisz. Rozwiercasz i po sprawie
Mam na myśli system Direct Mount i malutkie śrubki, których zapieczenie może być katastrofą.

Odwrotny problem to poluzowanie śrubek, których z tego co pamiętam, nie da się dokręcić bez demontażu korby.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum