Autor Wątek: MPP 2023  (Przeczytany 42944 razy)

Offline Mężczyzna MarekR

• Miasto: okolice Krakowa
  • Na forum od: 25.03.2009
Odp: MPP 2023
« 11 Wrz 2023, 20:18 »
A ktoś wie, co się dzieje z Żubrem, że tak osłabł?

Z Żubrem wszystko ok.

Offline Mężczyzna MarekR

« 11 Wrz 2023, 20:40 »
tolaf w Olkuszu
skaut pod Paryżem
« Ostatnia zmiana: 11 Wrz 2023, 20:45 MarekR »

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 11 Wrz 2023, 20:58 »
tolaf w Olkuszu
skaut pod Paryżem

Ciekawe czy im się uda, będę kibicował. Zostało im 12h, 140km i 2km w pionie. Te 140km po płaskim to z prędkością 20km/h wyjdzie 7h. Do tego podjazd 2km wyjdzie 4h, razem 11h. Nie wiem ile spali, ale jak ich sen gdzieś nie złapie, w końcu trzecia noc, to się uda. Z innej strony wyprzedzają limit czasu o jakieś 30km, a biorąc pod uwagę, że góry, może być ciężko. W każdym razie kibicuję, to będzie z pewnością niezwykle emocjonująca końcówka.  :o

Edit: którą pewnie prześpię...  ;D

Offline Kobieta Agnieszka

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 11.04.2013
« 11 Wrz 2023, 22:07 »
A ktoś wie, co się dzieje z Żubrem, że tak osłabł?

Z Żubrem wszystko ok.

Miał kontuzje stopy, która uniemożliwiała mu dalszą jazdę. Przespał się chyba z 20h, podjadł, uzupełnił płyny i pojechał dalej.
Liczone od: maj 2013

Offline Mężczyzna MarekR

« 11 Wrz 2023, 22:29 »

Miał kontuzje stopy, która uniemożliwiała mu dalszą jazdę. Przespał się chyba z 20h, podjadł, uzupełnił płyny i pojechał dalej.

No i nieźle ciśnie  :D

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
« 12 Wrz 2023, 08:44 »
Właśnie widziałam, że dobrze jechał, a później mi gdzieś zniknął. Brawa dla niego, że się nie wycofał, tylko pocisnał dalej. W końcu zapłacone ;). I nawet na mete już dojechał :).

Offline Kobieta Agnieszka

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 11.04.2013
« 12 Wrz 2023, 08:56 »
Właśnie widziałam, że dobrze jechał, a później mi gdzieś zniknął. Brawa dla niego, że się nie wycofał, tylko pocisnał dalej. W końcu zapłacone ;). I nawet na mete już dojechał :).

Zobaczył jurę i małopolskę i już poszło dalej. Nogi go same niosły w tych okolicach.  ;D
Liczone od: maj 2013

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 12 Wrz 2023, 09:26 »
Zapasowa linka to aż takie obciążenie, żeby nie zabrać ze sobą na zawody?

Tutaj to była awaria manetki, więc zapas nic by nie zmienił.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 12 Wrz 2023, 09:42 »
Monitoring, eufemistycznie mówiąc, funkcje ma bardzo podstawowe i o ile można przeboleć inicjały zamiast numerów startowych, to już brak wyboru obserwowanych zawodników i w szczególności brak odtwarzania przebiegu rywalizacji są bardzo zniechęcające do śledzenia zawodów.

Offline Kobieta magdad

• Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
« 12 Wrz 2023, 13:59 »
Dodatkowo w monitoringu brakowało mi informacji o DNFach i ogólnej szukajki osób niezależnej od dystansu (reszta uwag taka jak u Wojtka), ale przynajmniej to stabilnie działało.

A tymczasem Konrad nas nie zaskoczył ;):

Offline Mężczyzna MaciekK

• Na forum od: 14.07.2017
« 12 Wrz 2023, 17:31 »
Monitoring, eufemistycznie mówiąc, funkcje ma bardzo podstawowe i o ile można przeboleć inicjały zamiast numerów startowych, to już brak wyboru obserwowanych zawodników i w szczególności brak odtwarzania przebiegu rywalizacji są bardzo zniechęcające do śledzenia zawodów.

Ten monitoring ma potencjał, tylko trzeba by doinwestować, bo sensownie radził sobie wydajnościowo z obsługą 150 zawodników. Zamiast jakichś bezsensownych klasyfiacji na POI, wystarczy wyświetlić klasyfikację według pozycji na tracku, którą system już dysponuje, tylko z jakiegoś powodu wyświetla ją tylko na podglądzie konktetnego zawodnika. Zgadzam się z Tobą, że trzeba dorobić "ulubione". Od siebie dodam, że najbardziej chciałbym detekcję czasu postoju i mamy petardę. Dorobili by jeszcze premium wykrywanie postojów 2h+ (co jest możliwe bez dotykania firmware trackera) i oznaczania takich miejsc na mapie per zawodnik i mamy poziom follow my challenge. Odtwarzanie wsteczne dla mnie nie jest najważniejszą funcją. Dla mnie znaczącym problemem jest bateria, która ledwie dwie doby trzyma i to, że tracker ładuje się tylko na podstawowym trybie USB mając port USB-C. Podpinając go do mojego power banka który wyjście C ma tylko w quick charge różnego typu, nie występował tzw. "efekt ładowania", ot niespodzianka :)

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 12 Wrz 2023, 17:33 »
Na szybko z pociągu powrotnego (jednego z czterech: ja to, panie, mam dobre połączenie ): impreza super, trasa w większości też (ach, ten bruk we Włocławku). Pogoda - aż dziwnie, ta lampa całe dnie, tak bez deszczu, w ogóle? Nawet noce ciepłe. Wiatr przeciwny, zwłaszcza w niedzielę, trochę uratował sprawę. Widoki w górach super. Ekipo KU, dzięki raz jeszcze. Dokładniejsza relacja wkrótce, mam nadzieję.

Offline Mężczyzna apryjom

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 30.11.2018
« 12 Wrz 2023, 19:53 »
Kilka fotek z trasy z jurajskiego odcinka.

Dziękuje i za moje zdjęcie. Fotograf z KU mnie raczej nie złapał wiec mam chociaż to.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 13 Wrz 2023, 09:47 »
przy takiej pogodzie idealnej na jazdę.
Nie potwierdzam tych "idealnych warunków" ;D Jak dla mnie, było za ciepło. Bardzo za ciepło.

Ale, poza tym, jak zwykle, świetna impreza. Dziewczyny i chłopaki z Koło Ultra robią super robotę.

U mnie czasowo szału nie ma, znacznie wolniej niż poprzednio. Za to coraz bardziej przekonuję się, że przy suchej pogodzie materac i śpiwór doskonale mi się sprawdzają. Spałem półtorej godziny. Rozłożenie i złożenie zajęło mniej niż 10 minut. A potem nabijałem się z poskręcanego towarzystwa śpiącego na fotelach na stacji benzynowej.   ;D

Marek

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
« 13 Wrz 2023, 10:24 »
...
Nie potwierdzam tych "idealnych warunków" ;D Jak dla mnie, było za ciepło. Bardzo za ciepło.
...

Oj tak, dla mnie również za ciepło. Na podjeździe na(do?) Harkabuz(a?) słońce akurat lampiło w linii drogi i nawigacja pokazała 36 st. Może Paweł Pieczka odbiera takie temperatury jako miły chłodek po Transiberice ;)

Ale, poza tym, jak zwykle, świetna impreza. Dziewczyny i chłopaki z Koło Ultra robią super robotę.

Dołączam się do podziękowań. Było super.
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum