Ale o jakich górach w sumie mowa, ktoś oglądał w ogóle tegoroczną trasę? Nie ma wielu malowniczych odcinków, bardzo mało tych gór jest w tym roku.
Każde góry są na swój sposób ładne. Wiadomo, że to nie są Alpy, ale widoków nie brakuje, zarówno na pogórzach, jak i we właściwych górach. Np. moment gdy otwiera się widok na Tatry jest niezapomniany, tutaj po raz pierwszy będzie je dobrze widać z Harakabuza, w ogóle pierwszy raz będzie ten odcinek na MPP.
Trackcourse dodatkowo miał opóźnienie bodajże 5 minutowe. Jedyny plus, że można sobie później np. po roku czasu obejrzeć jak się jechało 😉
Z kolei jak tak spojrzałem na ten Poltrax to na już zakończonych zawodach nie widzę w ogóle opcji odtworzenia czegokolwiek, więc też to nie jest żaden wybitny monitoring, właściwie nie ma nic poza pokazywaniem sytuacji na żywo. Tej opcji to jednak bardzo mocno brakuje.
Pytanie też czy w trakcie trwania imprezy da się tam wyszukać wybranego zawodnika, teraz tego się nie da sprawdzić bo nie ma działających monitoringów. Ale taka opcja to zakładam, ze musi być, na już zakończonych imprezach jest lista z wynikami, pewnie jak to trwa na żywo to zamiast tej listy wyników jest lista startowa.
Ten Poltrax, to wygląda jak wersja beta aplikacji. Ten tracking jest mega prosty, a jego największą wadą jest to, że kropki mają inicjały, a nie nr startowy.
Szukanie na mapie interesującej nas osoby jest mega upierdliwe, czego moi "kibice" doświadczyli na maratonie Watahy
Taka niespodzianka od mBanku dla uczestników MPP będących klientami tegoż:W nocy 9/10 września br.:* 2:30 - 6:40 - nie zapłacisz kartą i nie wypłacisz gotówki z bankomatu* 2:30 - 8:00 - nie zapłacisz za zakupy w internecie, nie zalogujesz się na swoje konto w internecie oraz aplikacji mobilnej, nie złożysz też żadnego wniosku
No to będzie musiało dojść dodatkowe "obciążenie" do roweru. Najgorzej będzie, jak resztę dostanę w "klepokach".Ale z doświadczenia wiem, że zawsze ten okres jest krótszy.
Podrzucam moją subiektywną rozpiskę trasy, dla kogoś kto zapomniał, się mu nie chciało, albo nie miał czasu😉... można korzystać.
Cytat: Żubr w 5 Wrz 2023, 08:34Z tych zawodników co znam, to dla mnie albo Mariusz Cukierski albo Paweł Pieczka. Tak bym obstawiał. Jeśli pogoda dopiszę, to Mariusz Cukierski może pocisnąć, i zejść sporo poniżej 40 godzin. Bo jest mocny, tylko pytanie czy nie przesadzi. Paweł Pieczka jest bardzie solidny, zna ten maraton Orlen po Orlenie, wie jak dobrze rozłożyć siły. Mariusza Cukierskiego to jakoś przeoczyłem na liście startowej. Bardzo możliwe, że po prostu pojadą z Pawłem Pieczką wspólnie (parę wyścigów już jechali przecież razem), do tego pewnie dołączy do nich Adrian Żołkiewicz, to też jest bardzo mocny zawodnik, do tego bardzo młody. A poza tym jest oczywiście wielu innych mocnych zawodników, którzy też mogą namieszać, w tym własnie Jędrucha. A przy tych bardzo dobrych prognozach sporo osób może się pokusić o zejście poniżej 48h, co jest już taką swoistą nobilitacją na MPP od czasów gdy przedłużono trasę do ok. 1000km.Cytat: Żubr w 5 Wrz 2023, 08:34Wśród Pań (i w ogóle zrobi dobry wynik) IMO wygra Joanna Rumińska. Myślę, że zejdzie poniżej 48 godzin. Dla mnie przejechanie MPP w dobrym czasie i RTP solo (zresztą dla mnie w ogóle prawdziwe ultra to jest tylko SOLO) to jest bardziej konkretny wyznacznik niż Puchary Roberta Janika.Niewątpliwie w kontekście MPP takie wyścigi jak RTP, TCR czy NC4000 wnoszą sporo wiecej niż dobowe ultra circa 500/600km, które się w 90% jedzie "z mocnej nogi", podczas gdy na 1000km z tak trudną końcówką już kluczowa robi się wytrzymałość i mocna głowa. Tak więc to Joanna Rumińska jest IMO główną faworytką kobiecej rywalizacji. Do tego u Janika jest sporo łatwiej logistycznie, można jechać znacznie bardziej na lekko, jest wsparcie, a tutaj tego nie będzie; niemniej wygrana Marty Gryczko w cyklu ze wszystkimi facetami pokazuje potencjał zawodniczki.
Z tych zawodników co znam, to dla mnie albo Mariusz Cukierski albo Paweł Pieczka. Tak bym obstawiał. Jeśli pogoda dopiszę, to Mariusz Cukierski może pocisnąć, i zejść sporo poniżej 40 godzin. Bo jest mocny, tylko pytanie czy nie przesadzi. Paweł Pieczka jest bardzie solidny, zna ten maraton Orlen po Orlenie, wie jak dobrze rozłożyć siły.
Wśród Pań (i w ogóle zrobi dobry wynik) IMO wygra Joanna Rumińska. Myślę, że zejdzie poniżej 48 godzin. Dla mnie przejechanie MPP w dobrym czasie i RTP solo (zresztą dla mnie w ogóle prawdziwe ultra to jest tylko SOLO) to jest bardziej konkretny wyznacznik niż Puchary Roberta Janika.
Cytat: Konrad Adkonis w 7 Wrz 2023, 15:52Podrzucam moją subiektywną rozpiskę trasy, dla kogoś kto zapomniał, się mu nie chciało, albo nie miał czasu😉... można korzystać.Ale to przede wszystkim Ty musisz ją wykorzystać! Pogody to już lepszej nie będzie, tak więc tym razem to żadne DNF nie wchodzą w grę