Autor Wątek: Locus Map  (Przeczytany 14440 razy)

Offline Mężczyzna zws

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 10.10.2015
Odp: Locus Map
« 9 Wrz 2025, 06:57 »
Czy ktoś z Was używa Locusa na Samsungu S2x ?
Miałem Sony Xperia Z1, później Samsung Xcover 4s i mogłem rejestrować ślad cały dzień. W S24 do poprawnej rejestracji muszę wyłączyć energooszczędność i wtedy zżera mi baterię w kilka godzin.
Dodałem aplikację do wyjątków w oszczędności baterii, ale to nic nie zmienia w kwestii rejestracji śladu. Po wygaszeniu ekranu aplikacja nie dostaje danych z gps.
Da się to jakoś poustawiać ?
Pozdrawiam, Zbyszek

Offline Mężczyzna michal.je

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 24.10.2024
« 9 Wrz 2025, 07:40 »
Też mam S24, dawno nie używałem Locusa, ale sprawdzę dzisiaj. Ogólnie Samsung jest dość uparty jeśli chodzi o oszczędzanie energii. I jak włączysz oszczędzanie to tam masz kilka opcji, ale jak wyłączysz ekran to i tak wygasi większość aplikacji i usług (oczywiście oprócz tych śledzących, ale nie Twoich  ;D ).

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
« 9 Wrz 2025, 09:06 »
też mam S24 ultra i tryb oszczędzania baterii wyłącza gps przy wyłączonym ekranie.
Polecam uzyc funkcji tryby i procedury i niech procedura nowa wyłącza tryb energooszczędny przy włączaniu locusa.

sam tak jeżdżę i działa. baterie ładuje do 80% i jak doczepie to
https://www.amazon.pl/NEWDERY-Przeno%C5%9Bna-Zewn%C4%99trzna-Ochronna-ladowanie/dp/B0CT2CKB1G
to mi starcza na całą dobę rejestrowania, ok 30 zdjęć, muza przez BT, livetracking i nawigacja głosowa i czasem jakiś messenger.

Offline Mężczyzna michal.je

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 24.10.2024
« 9 Wrz 2025, 10:42 »
też mam S24 ultra i tryb oszczędzania baterii wyłącza gps przy wyłączonym ekranie.
Polecam uzyc funkcji tryby i procedury i niech procedura nowa wyłącza tryb energooszczędny przy włączaniu locusa.

sam tak jeżdżę i działa. baterie ładuje do 80% i jak doczepie to
https://www.amazon.pl/NEWDERY-Przeno%C5%9Bna-Zewn%C4%99trzna-Ochronna-ladowanie/dp/B0CT2CKB1G
to mi starcza na całą dobę rejestrowania, ok 30 zdjęć, muza przez BT, livetracking i nawigacja głosowa i czasem jakiś messenger.

O procedurach nie pomyślałem, tam przecież można sporo pokombinować.

Sprawdziłem, przy włączonym oszczędzaniu nie da się. Jednak to podejście z procedurami da Ci to co chcesz.

Offline Mężczyzna zws

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 10.10.2015
« 9 Wrz 2025, 11:30 »
Czy to jest jakieś inne wyłączenie energoszczędności niż w panelu ? Wyłączam je ręcznie kiedy chcę rejestrować ślad ale wtedy bateria znika. Wolałbym wszystko energooszczędzać z wyjątkiem gps-a z Locusem, tylko czy tak się da ?
« Ostatnia zmiana: 9 Wrz 2025, 11:37 zws »
Pozdrawiam, Zbyszek

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
« 9 Wrz 2025, 11:45 »
nie na szajsungu przynajmniej.
w celu energoszczednosci to wejdz w ustawienia baterii i powrzucaj apki w stan głębokiego uśpienia poza tymi ktorych realnie używasz jak np locus, messenger.

Offline Mężczyzna bzyk69

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 27.08.2021
« 9 Wrz 2025, 12:40 »
Pewnym protipem może być jazda w trybie samolotowym. Oczywiście nie działa Ci wtedy internet, i gsm, ale bateria wytrzymuje naprawdę bardzo długo.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum