Autor Wątek: Burley D'lite X czy Cub X? 2021 czy 2022?  (Przeczytany 3723 razy)

Offline Mężczyzna Rolf

• Miasto: Chorągwica k. Wieliczki k. Krakowa
  • Na forum od: 12.07.2011
Czołem!

Jako że pojedyncza przyczepka przestaje nam wystarczać ;-) Nasz Chariot idzie powoli na emeryturę i w zamian za neigo chcemy coś, co będzie miało możliwość rozkładania siedzeń niezależnie, na płasko. Wybór padł na Burleya. Pytanie tylko, który model, Cub czy D'lite? O ile wiem, róznica jest taka, że pierwszy ma sztywne dno i jest 5 kg cięższy? Warto te 5 kg wozić? Czy to dno robi jakąś różnicę? Czy zdażyło się komuś, że "zwykłe" dno na wyprawie przeciekło i miało to jakieś znaczenie?

Drugie pytaniem czy modele 2021 i 2022 różnią sie czymś poza ceną?

Przeznaczenie wielorakie, będzie to przyczepka na jeżdżenie po wsi, dowozy do przedszkola, wakacyjne wyprawy (mam nadzieję, że w dalekie kraje), plus ze 2-3 razy w tygodniu do biegania. Aha, i czasem pewnie na narty biegowe.

Offline Mężczyzna Rydzu

• Miasto: Wieliczka & Bieruń
  • Na forum od: 22.09.2021
Sztywne dno raczej po to by dziecku nózek nie uszkodzić jak wpadniesz na jakiś krawężnik lub korzeń

Offline Mężczyzna Sebastian

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.03.2015
    • Dzieciaki w Plecaki
Miałem, mam i taką i taką. Sztywne dno rzeczywiście robi dużą różnicę w wadze. Użytkowo nie widzę wielu zalet. Poza tym, że gdy musiałem przeciągnąć po zwalonych drzewach w Puszczy Białowieskiej to nie bałem się porwania poszycia. Korzenie czy kamienie - te spore to raczej się omija. Różnice na pewno będą widoczne gdy na wyjeździe będzie padało kilka dni pod rząd i będzie problem z wysuszeniem materiału.

2021-2022 - różnice w cenie, to sklepy opisują nowymi rocznikami żeby zachęcić do zakupu.

Offline Mężczyzna Rolf

• Miasto: Chorągwica k. Wieliczki k. Krakowa
  • Na forum od: 12.07.2011
Spoznione, ale dzieki za odpowiedzi... ostatecznie musialem jednak wybrac cos z hamulcem recznym, do biegania, bo wyprowadzilem sie w pagorkowaty teren, i bez hampla ani rusz :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum