Autor Wątek: Maraton Podróżnika 2022 - dyskusja i zgłaszanie kandydatur.  (Przeczytany 31166 razy)

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
Chciałbym dodać, bo nie napisałem wcześniej, że koszt noclegu to 70 PLN. Trochę drogo w porównaniu do pozostałych kandydatur, tym bardziej że warunki nie są hotelowe, a pokoje w większości są wieloosobowe.

Za dobę, czy za 2 dni?
Za dobę, dlatego piszę że trochę drogo.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
Prawdopodobnie pojedziemy Traktem Cesarskim. Jest tam remont, ale na RTP wszyscy tam jechali, a do wiosny pewnie sytuacja się wyklaruje. Jest jeszcze kilka miejsc które mogą wymagać niewielkiej korekty. Na wszystko przyjdzie czas.

Też tam byłem w sierpniu. Jeździły tamtędy ciężarówki co budują tą S1. Droga była zmasakrowana. DDRka lepsza.

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
Konkurencja dla jury: https://facebook.com/events/s/diabelski-bike-challenge-ultra/4319884924775676/

Zapraszamy na 🤘 Diabelski Bike Challenge, czyli ultramaraton rowerowy po Małopolsce.
Start 🚵🏁 6 sierpnia 2022 w Krakowie, meta też w Krakowie 👍.
Trasa https://ultravelo.pl/dbc-trasa
Do pokonania będzie dystans 650 km w czasie max. 105 godzin.
Zapisy startują 11 XI 21 o 12:00 na https://ultravelo.pl/dbc-zapisy

Więcej o 🤘 Diabelskim na www.ultravelo.pl

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
Konkurencja dla jury

No ale to nie do końca szosowa impreza - choćby Przehyba...

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
(...)wg SV nie ma(...)

SV:

Geoportal:

https://mapy.geoportal.gov.pl/imap/Imgp_2.html?locale=en&gui=new&sessionID=6017982

Nówka, jeszcze nie jeżdżony, pachnący rafinerią. Choć dalej parę dziurek z kosmosu widać.

Z tego co pamiętam droga Raczki - Bakałarzewo jest słaba i wypadnie w  nocy. Nie wiem czy jest sens tłuc się po wioskach nocą kiedy do dyspozycji jest dobrej jakości DW. Dodatkowo, ta zmiana ma sens tylko w przypadku wprowadzenia tej pierwszej, bo w przeciwnym wypadku dwa razy przejeżdżalibyśmy przez Bakałarzewo.

Tak, to ma sens tylko przy wyborze opcji 1, też ze względu na to, że inaczej wypadła by jedna gmina. Droga jest słaba, to fakt, ale tylko jakiś fragment, są też nowe asfalty.

Btw. trochę to mój partykularny interes, bo takie modyfikacje zalepiają u mnie wszystkie dziury jeśli chodzi o gminy(i jak ktoś jeździł pierścienie to pewnie też), ale wydaje mi się mimo wszystko ciekawe.
Byłem dziś tam. Wariant warty rozpatrzenia, ominie się DW do Suwałk, zaliczy dodatkową gminę Przerośl i 14% podjazd w Suwalskim Parku Krajobrazowym. Ale myśleć będziemy dopiero gdy kandydatura wygra, konkurencja wszak spora.

Offline Mężczyzna lukidra

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.05.2018
To wgl nie jest post żeby pisać o innym ultra tutaj. Jak ktoś chce to niech założy osobny post i tam pisze o tym, a nie w dyskusji o Maratonie Podróżnika, bo się śmietnik tutaj zrobi.
Zresztą, to nie jest żadna konkurencja dla tej kandydatury. Raz, że żeby to przejechać to trzeba mieć gravel. Dwa, dystans. Trzy, limit. Cztery, termin. Także to nie jest żadna konkurencja dla kandydatury Górala i Wyciora.
Płaskie to nuda, górki to dopiero coś :)

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Także to nie jest żadna konkurencja dla kandydatury Górala i Wyciora.
A już na pewno nie jest to konkurencja dla Krówki Leśnej, Kociewia i Kaszub, które są bezkonkurencyjne.  ;D

Marek

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
A już na pewno nie jest to konkurencja dla Krówki Leśnej

Co tam trasa... Za samą nazwę bazy warto głosować na propozycję Ola. :-)

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
A już na pewno nie jest to konkurencja dla Krówki Leśnej

Co tam trasa... Za samą nazwę bazy warto głosować na propozycję Ola. :-)
Ja bym tak szybko MP po nazwie bazy nie rozstrzygał. Chciałbym zauważyć, iż lokalizacja bazy "Jury" jest na zboczach wzniesienia o dźwięcznej nazwie "Dupka", co zostało podniesione w tytule propozycji trasy.  :lol:

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Chyba wolę siedzieć w Krówce, niż w tej drugiej.  ;)

marek

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
Siedzisz "na" zboczu a nie "w" ;)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Ankieta już stoi i czeka. Zostanie uruchomiona 2 listopada. Jeżeli dojdzie jeszcze jakaś kandydatura, to oczywiście dodam do ankiety przed jej uruchomieniem :)

Oto link, proszę sprawdźcie czy macie dostęp. https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=25999.0

Przypominam, że prawo głosu w ankiecie przysługuje wszystkim Forumowiczom, którzy ukończyli przynajmniej jedną z edycji Maratonu, bez względu na dystans, oraz wolontariuszom biorącym udział w organizacji Maratonu. Jeżeli spełniasz te wymogi, a mimo to nie masz dostępu do ankiety, proszę o Prywatną Wiadomość z podaniem imienia i nazwiska i edycji imprezy.

Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Ankieta ruszyła. Zapraszamy do głosowania. https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=25999.0

Przypominam, że prawo głosu w ankiecie przysługuje wszystkim Forumowiczom, którzy ukończyli przynajmniej jedną z edycji Maratonu, bez względu na dystans, oraz wolontariuszom biorącym udział w organizacji Maratonu. Jeżeli spełniasz te wymogi, a mimo to nie masz dostępu do ankiety, proszę o Prywatną Wiadomość z podaniem imienia i nazwiska i edycji imprezy.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
(...)
Btw. trochę to mój partykularny interes, bo takie modyfikacje zalepiają u mnie wszystkie dziury jeśli chodzi o gminy(i jak ktoś jeździł pierścienie to pewnie też), ale wydaje mi się mimo wszystko ciekawe.

Zrobiłem wczoraj analizę gminną tras MP'22. Mazury i Suwalszczyzna dają mi 0 (zero) nowych gmin; Krówka - 15, a Dupka - aż 22.
Gdybyż to tylko po gminy się jeździło, to wybór byłby oczywisty ...  ;)

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
(...)

Zrobiłem wczoraj analizę gminną tras MP'22. Mazury i Suwalszczyzna dają mi 0 (zero) nowych gmin; Krówka - 15, a Dupka - aż 22.
Gdybyż to tylko po gminy się jeździło, to wybór byłby oczywisty ...  ;)

A wziąłeś pod uwagę te gminy, które można trzasnąć jednym kołem zjeżdżając 200m od trasy? Może to lepiej jak jest ich mniej, bo tak to zjeżdża sobie człowiek na spokojnie po gminę, a tu nagle zatrzymuje się 10 osobowy peleton i krzyczy "nie tędy, prosto!".

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum