Autor Wątek: L-Twoo - czyli chińskie Campagnolo  (Przeczytany 7227 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
L-Twoo - czyli chińskie Campagnolo
« 28 Lis 2020, 13:31 »

Nawet fajne, bo zmiana biegów jak w klamkomanetkach Campagnolo, a nie machanie całą dźwignią na boki.

https://a.aliexpress.com/_mtanUel
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
Odp: L-Twoo - czyli chińskie Campagnolo
« 28 Lis 2020, 15:22 »
Zabijcie to zanim złoży jajka!

Nie tylko Campa ma nieruchome klamki i dwie dźwignie. Microshift Advent też. Wprawdzie to jest 1x10, ale sprawdzone, tanie i działa z kasetami +50

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
« 28 Lis 2020, 17:14 »
Obejrzałem zbliżenia tylnej przerzutki i to jak obrzydliwie są odlane poszczególne jej elementy (światło załamuje się jak na pomiętym worku) dyskwalifikuje u mnie tego "producenta".

« 28 Lis 2020, 18:20 »
Zabijcie to zanim złoży jajka!

Nie tylko Campa ma nieruchome klamki i dwie dźwignie. Microshift Advent też. Wprawdzie to jest 1x10, ale sprawdzone, tanie i działa z kasetami +50

;D Ja to wrzucam jako ciekawostkę, bo kupić bym się nie odważył.

Microshift ma zewnętrzne prowadzenie linki, co mocno przeszkadza w bikepackingu. No i 1x10 to jak dla mnie przesada. Microshift jest w rowerach z Decathlonu, więc jakościowo muszą być niezłe.

Obejrzałem zbliżenia tylnej przerzutki i to jak obrzydliwie są odlane poszczególne jej elementy (światło załamuje się jak na pomiętym worku) dyskwalifikuje u mnie tego "producenta".
Kupowanie takich przerzutek nie ma sensu, lepiej wziąć coś używanego, ale sprawdzonego. Jak ciekawostkę dodam, że na OLX jest wysyp przerzutek SRAM z uszkodzoną sprężyną. Jeśli SRAM nie potrafi dopilnować takich rzeczy, to co dopiero firma krzak.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Elwood

• Od 2009-03-26
  • Miasto: Przystanek Oliwa
  • Na forum od: 07.02.2023
« 20 Cze 2023, 15:58 »
Odświeżam ale nie wersję R, tylko A7, dedykowaną do napędu 2x10.
Eksperymentował ktoś z tylną przerzutką?
Do kasety maks 36T obsługuje łańcuch krótki wózek a ja większej potrzeby nie mam. Można dobrać kitajską lub tajwańską korbę 26/38 lub 28/38 i człowiek z nowym napędem (manetki, przerzutki, linki, kaseta, korba) zamyka się w 500zł.
Linia łańcucha też pasuje.
No... ale ja totalny amator jestem. Do zadań specjalnych mam Krossa na hydraulikach więc wersja chińska nie miałaby takich wymagań.
Potrafi się ktoś po tych dwóch latach przerwy wypowiedzieć w temacie?

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, przez dobę uchodzi za idiotę.

« 20 Cze 2023, 18:58 »
Miałem w rękach klamkomanetki 2x11. Moja rada jest taka żeby nie kupować. Jeśli już to Sensah Quantum, bo to zupełnie inna klasa.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum