Po wymianie klocków na nowe hamulce znowu działa prawidłowo
... Może jakieś woskowanie na hamulce zapodajesz na tej myjni? ...
Cytat: worek_foliowy w 22 Lis 2020, 21:15Po wymianie klocków na nowe hamulce znowu działa prawidłowoA może jest tak, że hamulec nie zaciska się do końca? I jak klocki się zetrą nieco, skuteczność hamowania spada? Może trzeba dolać kilka kropel płynu hamulcowego?
Cytat: MCsubi w 22 Lis 2020, 23:00... Może jakieś woskowanie na hamulce zapodajesz na tej myjni? ...Duża szansa, że tak się stało. Przełączanie programów na myjni bezdotykowej ma dużą bezwładność, chwila mija zanim przewody się opróżnią z poprzedniej zawartości. Jak poprzedni klient skończył na woskowaniu a kolega worek wrzucił monetę i od razu skierował myjkę na rower - hamulce nawoskowane.
Z tym zużyciem może być coś na rzeczy. Pewne objawy się zgadzają:- ścieranie pilnikiem pogorszyło działanie- rower o mniejszym przebiegu ma mocniejsze hamulceNie zgadza się to, że z hamulcami z przodu było wszystko ok, a z tyłu tragedia.Kupię sobię klocki na zapas, będę jeździł i obserwował.
Hamulce najwyższej klasy
SkoroCytat: worek_foliowy w 22 Lis 2020, 22:54Hamulce najwyższej klasyto jakaś regulacja powinna być
Obstawiam tą śrubkę, co jej gwint wystaje po prawej z tłoczka.
Przecież to ta sama dźwignia, czym kinematycznie różni sie kręcenie tą śrubą od pociągnięcia za klamkę?
I cały ten mit o bezobsługowości mutantów mechano-hydraulicznych .... strzelił.
Patrząc na ten temat - to jakieś 2,5 godziny :-) https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=22866.0
Te są tanie, fajnie działają i nie muszę kręcić tymi głupimi, łamiącymi się kółeczkami jak w BB7.
Lepiej jeszcze nie sprzedawaj BB7..
Udało mi się kółko stopić, ale połamać to raczej nie
Patrzę na tą najwyższą klasę i widzę cenę rzędu 100 - 120PLN za parę hamulców. Sorki, ale za takie pieniądze nie da rady kupić nawet najwyższej klasy V-ek, a co dopiero mechaniczno-hydraulicznych tarczówek.
Przy okazji wyjaśniła się chyba tajemnica czemu hamulce po rozgrzaniu zaczynały działać. Obstawiam, że płyn rozgrzewał się i zwiększał objętość - nie była to wcale kwestia starcia czegoś tłustego z klocków.
Sam płyn nie ma aż takiej rozszerzalnosci cieplnej. Ale pęcherzyk powietrza wyjaśniałby sprawę. Próbowałbym odpowietrzyć, a nuż... problemy się rozwiążą.
Tak jest w TRP z tym że nie sprawdzałem czy można wykonać jakieś ruchy śrubkami które by poprawiły działanie , przy okazji zmiany kiery na prostą założyłem slx i po temacie .
Moim zdaniem ewidentnie występuje analogiczna śrubka.
Proszę
Ja akurat jestem hydraulikosceptykiem, nie do końca wierzę w to, że jakikolwiek sposób zaciskania klocków automatycznie gwarantuje większą moc hamowania
...Ja akurat jestem hydraulikosceptykiem, nie do końca wierzę w to, że jakikolwiek sposób zaciskania klocków automatycznie gwarantuje większą moc hamowania...
nie trzeba tego regulować bo jest zbiornik wyrównawczy z membraną. Te hamulce są, kolokwialnie określając, "samoregulujące się"
No i to jest źródło większości problemów sprzętowych Worka. Używa głównie "okazji" z Ali, jak zawiedzie to przerzuca się na kolejną okazję z OLX i tak to działa. A za porządny i w miarę niezawodny sprzęt trzeba wyłożyć trochę kasy, lepiej zapłacić raz a dobrze.
To, że hydrauliki dają większą moc to obecnie oczywistość, hamulce na linkę stosuje się tylko w tanich rowerach, lub tam gdzie nie da się założyć tarcz (jak w szosówkach pod obręczowe hamulce).
A Ty Worek tyle już kasy wydałeś na te gówna z Ali, że miałbyś za to bezawaryjny sprzęt całkiem dobrej klasy
Fizyka, prawo Pascala, zasada działania prasy hydraulicznej. Np. tu: http://www.fizyka.osw.pl/Portals/physicseducation/40.pdfI raczej siłę niż moc
...Rower hamuje siłą palców....
Cytat: maciek70 w 27 Lis 2020, 14:46Fizyka, prawo Pascala, zasada działania prasy hydraulicznej. Np. tu: http://www.fizyka.osw.pl/Portals/physicseducation/40.pdfI raczej siłę niż moc Prasa efektywnie przetwarza niższe ciśnienie z większej powierzchni na wyższe, ale na mniejszej. Co w związku z tym?
Cały "problem" z tymi hamulcami sprowadza się do tego, że raz na 1000 - 1500 km normalnej jazdy należy dokręcić śrubkę. Ewentualnie trzeba będzie nieco częściej kupić klocki za 20 zł. Nie rozumiem całej dyskusji.
(...)
Jak wspomniano w 6 razy droższych TRP występuje konieczność przedwczesnej wymiany klocków.
Rower hamuje siłą palców.Hydraulika faktycznie daje mniejsze straty, ale dalej źle ustawiona hydraulika będzie gorsza od dobrych linek.
Dementuję, z AliExpress części rowerowych nie kupuję zbyt wiele.
To było rozwiązanie przede wszystkim do manetek szosowych, w okresie gdy wchodziła w ten system hydraulika i było to bardzo drogie. Wtedy nie trzeba było kupować całego systemu manetka + przewód + hamulec, tylko sam hamulec.
Bo pełna hydraulika dobrze działająca - nie wymaga w ogóle regulacji i szczególnie w systemie ze sztywnymi osiami, gdzie koło tak nie lata na boki - zwyczajnie to działa. Mam paru znajomych co mają w szosie takie hamulce i to jest rzeczywiście bezobsługowe, a do tego hamuje świetnie, lepiej niż jakikolwiek inny system.
W ogóle Ciebie też Wilk te wątki sprzętowe Worka zaczynają frustrować?
Coś w tym jest, bo np. Giant który swego czasu mocno promował swoje rozwiązanie Conduct. W nowych rowerach widzę, że się z tego wycofali i albo montują po prostu dobre tarczówki mechaniczne, albo już pełną hydraulikę (podwyższając cenę).
Coś takiego wpadło mi jeszcze w oko. Zamiast kluczyka od razu dodano pokrętło - jest nawet całkiem spory zakres.
Chwilę rozmyślałem nad konstrukcją tych hamulców (HB100 i te JUIN) i dochodzę do wniosku, że ryzykownie byłoby liczyć na te hamulce w górach. A to z przyczyny braku zbiornika wyrównawczego, który poza uzupełnieniem ilości płynu w układzie jest jednak pewnego rodzaju zabezpieczeniem przed nadmiernym wzrostem ciśnienia rozgrzanego płynu hamulcowego. Przypuszczam, że długotrwałe hamowanie, więc rozgrzanie i wzrost ciśnienia w spowodują, że któraś uszczelka nie wytrzyma ciśnienia i temperatury i zostanie się bez hamulca.
a leave here my experience with Zoom HB-100.https://amzn.to/2AnnXuKThey a made in Singapore.I've ride them for about 6 months (one set of pads from new to 1mm thickness).Road and city, gravel.They was fine.But after a 1km and average -15% descend, harsh off-road downhill track, where I needed to be on brakes all the time (on both of them), as speed up more than 12-15mph was craziness, one caliper totally fade.I sow some oil leaks from the main piston.Same issue had a friend of mine with this calipers.So they are good for average use, even worked well on aggressive trails. Short brake or long easy brake.But guess they are prone to failure due to some heating issues.Probably my worn pads (transfer better heating to the oil), and long hard braking heated the oil, which expanded and found the weakest point to leak outside.That's why I like the idea with the HY/RD reservoir
Ano właśnie. Ale skoro to napisał to przeżył
Wychodziłoby na to, że wszystkie poza Tektro są godne zaufania w umiarkowanym stopniu, bo konstytucyjnie wszystkie są podobne.
Moim zdaniem, albo hydrauliki pełne, albo mechaniki pełne. Shimanowskie hydrauliki są proste w obsłudze i dość tanie. Avidy BB7 też nie są takie złe, a w szosie będą niemalże wieczne.
Poza BB7 są jeszcze TRP Spyre, które mają ruchome oba klocki i zdaje się hamują lepiej/mocniej.
Poza BB7 są jeszcze TRP Spyre, które mają ruchome oba klocki i zdaje się hamują lepiej/mocniej. Na AliExpress można kupić klony za około $24.
A te Spyre już są bardzo upierdliwe w działaniu, masa chrzanienia się z ustawianiem. Z BB7 nie miałem do czynienia, natomiast BB5 miałem okazję obsługiwać w rowerze Kota i to też była porażka, upierdliwe na maksa. Hybryda ma sens tylko wtedy gdy chcemy mieć namiastkę hydrauliki nie zmieniając manetek, ale jak pisałem przy obecnych cenach coraz bardziej traci to rację bytu.
"Zabytkowa" Tiagra 2x10 kosztuje 1400 zł
(??) - trudno dokładnie policzyć (przekładki części z innych rowerów, sprzedaż zdemontowanych), ale złożenie Rometa kosztowało mnie około 2000 zł.
Klamkomanetki pod 12 rzędów (poza Chińskimi wynalazkami pod linkę) w ogóle nie istnieją.
Ale co to za porównanie? Rower za 2tys to zawsze będzie byle jaki, bo to jest po prostu suma za niska na porządniejszy sprzęt. I trzeba się liczyć, że to będzie działać słabo i będzie mieć niejeden minus.
Istnieją nawet hydrauliczne manetki na 13 rzędów, ale to jest bardzo wysoki poziom cenowy :-)
A te Spyre już są bardzo upierdliwe w działaniu, masa chrzanienia się z ustawianiem.
Spyre są rewelacyjne w działaniu. Raz ustawiasz i masz spokój na tyle, że zapominasz jak się je ustawiało.
Starczyło na mieszankę osprzętu Dura Ace, Campagnolo Record, Deore XT i SLX, więc źle nie jest. Tylko piasty są byle jakie.
Cytat: Wilk w 27 Lis 2020, 21:46A te Spyre już są bardzo upierdliwe w działaniu, masa chrzanienia się z ustawianiem.Spyre są rewelacyjne w działaniu. Raz ustawiasz i masz spokój na tyle, że zapominasz jak się je ustawiało.