Autor Wątek: Wiarygodne wysyłkowe niemieckie sklepy rowerowe ?  (Przeczytany 21619 razy)

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
To ja się dołączam do pytania (choć niekoniecznie potrzebuję niemieckiego):
Jakie sklepy rowerowe z płątnością Paypal'em polecacie?
Znam dziko drogi Bikester i Bikeinn, ale w obu wybór jest.. taki sobie.

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
To ja się dołączam do pytania (choć niekoniecznie potrzebuję niemieckiego):
Jakie sklepy rowerowe z płątnością Paypal'em polecacie?

Bike24 - kupowałem Tarę w zeszłym roku, widzę Paypala w logosach.

Może to chwilowe albo dotyczy akurat czegoś Ciebie interesującego, bo np. butów Northwave'a mają do oporu.

Swoją drogą, jeśli ktoś poluje, w Centrum Rowerowym w środę/czwartek nagle przybyło rozmiarów butów Shimano.

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Bike24 - kupowałem Tarę w zeszłym roku, widzę Paypala w logosach.

O dzięki...
Choć sprawdziłem, i tego, czego szukam nie ma, albo pogardzają naszą krainą, cokolwiek oznacza status "Not deliverable"

Offline Mężczyzna szy

O dzięki...
Choć sprawdziłem, i tego, czego szukam nie ma, albo pogardzają naszą krainą, cokolwiek oznacza status "Not deliverable"

A to może być dobry trop - rzeczywiście zamawiałem wtedy do hotelu w Lipsku. Sorry więc za zmyłkę.

Pamiętaj jeszcze o Amazonie, w tym bardziej o amazon.de niż pl - podobno na de są niższe ceny niż u nas (co mnie dziwi, bo zawsze sądziłem, że to jeden powiązany mechanizm).

Szy.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
niższe ceny niż u nas
niższe, bo dopiero przy wyborze adresu wysyłki doliczą różnicę w VAT pomiędzy nami, a krainą za Odrą.

My home is where my bike is.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Ktoś wie, czy decathlon wysyła rowery za granicę?

Offline Mężczyzna szy

niższe ceny niż u nas
niższe, bo dopiero przy wyborze adresu wysyłki doliczą różnicę w VAT pomiędzy nami, a krainą za Odrą.

Czyli w praktyce wyższe czy wychodzi na to samo? Nie ma różnicy pomiędzy zakupami na de i pl?

Szy.

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
Nie do końca to sklep rowerowy i nie niemiecki ale gorąco polecam shop.pearlizumi-eu.com
Jakby ktoś chciał się pobawić w zwrot, to jeszcze bardziej polecam  :D

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Czyli w praktyce wyższe czy wychodzi na to samo? Nie ma różnicy pomiędzy zakupami na de i pl?
W praktyce to samo, chyba że promocja.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Dawno nic nie sprawdzałem, ale Rose, Starbike i Bike discount w zeszłym roku rozliczały niemiecki VAT przy wysyłce do Polski, a bike24 polski. A to 7 pp różnicy.

Offline Mężczyzna remik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska
Dobre ceny - www.bike-discount.de , proces zakupowy przez paypal = tragedia. Już drugi raz mam ten sam problem, zapłaciłem - blokada na karcie, i czekasz , żadnego maila, towar nadal w koszyku - jakby coś poszło nie tak. Info na paypalu :

W dniu 10 marca 2021 dokonano preautoryzacji Twojej karty
xx-xxxx na kwotę xxx.xxx PLN z tytułu zakupu.
Jeśli nie została ona zrealizowana lub pobrano inną kwotę,
wszystkie oczekujące kwoty zostaną odblokowane zazwyczaj w ciągu jednego dnia.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Niemcy jeśli chodzi o informatykę to działają jak SAP, czyli marnie. Wciąż jest wiele miejsc przyjmujących tylko gotówkę lub doliczających 2% za płatność kartą, wiele hoteli ma cenę na miejscu niższą, niż w portalach rezerwacyjnych i żyje tam Storno, czyli przy płatności z góry na konto płaci się o 3 procent mniej. W toalecie dostajesz bilecik na zniżkę w restauracji, a gdy stoisz przed pisuarem wchodzi pani w dirndlu, mówi Gruess Gott i pyta, czy wszystko w porządku. I opłaty za toaletę z cennikiem kleiner Penis 1 Euro, grosser Penis 3 Euro to wcale nie jest wymysł internetowy.
Więc nie dziw się  ;D ;D

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Dobre ceny - www.bike-discount.de , proces zakupowy przez paypal = tragedia. Już drugi raz mam ten sam problem, zapłaciłem - blokada na karcie, i czekasz , żadnego maila, towar nadal w koszyku - jakby coś poszło nie tak. Info na paypalu

Tylko po co było używać PayPala jak jest możliwość płatności bezpośrednio kartą? Wiadomo, że im więcej pośredników tym szansa na większe problemy. A w tym sklepie nieraz kupowałem i przy płatnością kartą było zero problemów. A PayPala używam tylko gdy muszę (czyli nie ma innego rodzaju płatności). Zniechęciłem się do nich bo przy płatności w obcej walucie proponują przeliczenie na złotówki po zawyżonym kursie.

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
Zawsze jest opcja zapłacenia w walucie docelowej i wtedy przeliczanie dokonywane jest przez bank. Płace paypalem wszędzie gdzie mogę.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Zawsze jest opcja zapłacenia w walucie docelowej i wtedy przeliczanie dokonywane jest przez bank. Płace paypalem wszędzie gdzie mogę.

Wiem, że jest taka opcja, ale jako domyślną PayPal proponował mi płatność w złotówkach, a nie w walucie docelowej. I przy kursie zauważalnie gorszym niż bank. Z początku nawet nie zwróciłem na to uwagi i mało brakowało bym się naciął, na szczęście przeliczyłem sobie, że coś za dużo wychodzi.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum