w bikester.pl zamawiam regularnie , najlepszy sklep
Cytat: remik w 6 Paź 2020, 23:06w bikester.pl zamawiam regularnie , najlepszy sklepAle ma chyba najgorsze ceny z wszystkich mi znanych.
Ale ma chyba najgorsze ceny z wszystkich mi znanych.
Nieco gorzej spisuje się hiszpański bikeinn.com - tam zwrot trwał 4 tygodnie (sama paczka zwrotna idzie ok 3 tygodnie - do PL około tygodnia) - a zwrot kasy przyszedł dopiero po założeniu "ticketa" w ich supporcie.
Remik, a jak wysyłałeś paczkę do nich, ile płaciłeś za zwrot?Piszą, że Paypal zwraca koszty przesyłki zwrotnej - może to ćwiczyłeś?Szy.
Chyba - że kupujesz za 500+, to wszystko zawarte w tej cenie.
To ja się dołączam do pytania (choć niekoniecznie potrzebuję niemieckiego):Jakie sklepy rowerowe z płątnością Paypal'em polecacie?Znam dziko drogi Bikester i Bikeinn, ale w obu wybór jest.. taki sobie.
Znam dziko drogi Bikester i Bikeinn, ale w obu wybór jest.. taki sobie.
Bike24 - kupowałem Tarę w zeszłym roku, widzę Paypala w logosach.
O dzięki...Choć sprawdziłem, i tego, czego szukam nie ma, albo pogardzają naszą krainą, cokolwiek oznacza status "Not deliverable"
niższe ceny niż u nas
Cytat: szy w 8 Mar 2021, 12:50niższe ceny niż u nasniższe, bo dopiero przy wyborze adresu wysyłki doliczą różnicę w VAT pomiędzy nami, a krainą za Odrą.
Czyli w praktyce wyższe czy wychodzi na to samo? Nie ma różnicy pomiędzy zakupami na de i pl?
Dobre ceny - www.bike-discount.de , proces zakupowy przez paypal = tragedia. Już drugi raz mam ten sam problem, zapłaciłem - blokada na karcie, i czekasz , żadnego maila, towar nadal w koszyku - jakby coś poszło nie tak. Info na paypalu
Zawsze jest opcja zapłacenia w walucie docelowej i wtedy przeliczanie dokonywane jest przez bank. Płace paypalem wszędzie gdzie mogę.
Za to, że chcą zarobić to nie ma ich co winić. Każdy chce. Ryanair robi dokładnie to samo - przeliczają waluty po ich złodziejskim kursie. Trzeba poklikać, żeby płacić po tym bankowym.
Każdy pośrednik czeka, żeby cię ocyganić, więc paypal nie jest tu wyjątkiem
Bo to złodzieje są. Uczciwi to by robotę robili za swoje.
PayPal nic wielkiego tu nie wnosi, by była specjalna konieczność używania go.
Wnosi. Omijasz unijny system bankowy
A kartę gdy mam nie zapisaną, trzeba wklepać ręcznie/skanować numer, ale już CVC się nie zeskanuje, bo po drugiej stronie. Potem jakiś kod wysyłają na telefon, który noszę w plecaku. Idę po telefon, kod miał być w minutę, nie przychodzi, ponawiam wysłanie kodu, przychodzi ten pierwszy - ale już nie działa po wpisaniu, bo niaktywny, potem jeszcze tylko odcisk palca, skan dupy, i łaskawie mogę przelać gotówkę, której i tak formalnie nie jestem właścicielem, tylko bank, w którym ją umieściłem...
Niestety płacąc kartą człowiek też się wystawia na wydumane kursy walut, co prawda nie aż takie kosmiczne jak ma paypal.
Paypal z kursem ma jedną zaletę. W razie zwrotu dostaniesz dokładnie kwotę, którą zapłaciłeś w swojej walucie. Przy przewalutowaniu kartą, dostaniesz kursem dwa razy (raz przy płatności, raz przy zwrocie).Coś za coś, usługa kosztuje
Także chciałem zapytać, znacie jakieś polskie wiarygodne sklepy wysyłkowe?
Paypal kiedyś był najtańszą opcją takich płatności. Polskie karty płatnicze od bardzo niedawna są takie tanie, dokładniej tanieć z
Thank you for your e-mail.We are sorry for this failed delivery. Unfortunately it is not possible to print the mail address or the telphone number on the label. We can send the package again but make sure the carrier can deliver the package to the address you gave us.We apologize for the inconveniences.Yours sincerelyThomas NeumannBike24 Service TeamBike24 GmbHBreitscheidstraße 4001237 Dresden
Nie widziałeś etykiety, więc skąd wiesz co na niej było napisane ?
We are sorry for this failed delivery. Unfortunately it is not possible to print the mail address or the telphone number on the label. We can send the package again but make sure the carrier can deliver the package to the address you gave us.
... sklep nie chce podać nr tel na etykiecie adresowej...