Ja L i było (jest) ok. Link do wersji francuskiej, bo tam jest duża opinii (ujeżdżają go już ponad rok). Moje 180 cm jest pośrodku zakresu dla L. Mała rama jest zwinniejsza
reklamacja
Praktyka pokaże.
Jakbym nawet wymieniał co 2 tysiące km, to się może opłacić, o ile łańcuch przyjmie.
Kiedy pozytywnie odczuwasz owalność? Czytałem, że owal przydatny jest głównie podczas terenowych podjazdów.
Ja na podstawie własnych doświadczeń wracam do przerzutki przedniej. Tyle, że zakładam niezbyt częste jej używanie - po prostu zamiast zmieniać tarcze (jak w Twoim planie), czasem zmienię przełożenie z przodu. Różnica w wadze, z mojego punktu widzenia pomijalna, funkcjonalność nieporównywalna. Do tego, zakładam zużycie przede wszystkim środkowej tarczy, co znacząco powinno zmniejszyć koszty.
Ty chyba jeździsz często mocno obładowany
Cytat: podjazdy w 6 Lip 2020, 00:00Jakbym nawet wymieniał co 2 tysiące km, to się może opłacić, o ile łańcuch przyjmie.Aliexpressowe tarcze z amelinium wytrzymują 1300-1500 km w łatwym terenie/asfalcie. Można to łatwo poznać po 'terkotającym' kółku tylnej przerzutki ;PBo wizualnie zmiany są praktycznie niewidoczne.
Moja po ~1200 km wygląda jak nowa. Może za zła linia łańcucha była?
Hmm, ja mam kasetę 12-36 i na upartego mógłbym wstawić 1x z przodu (do jazdy w terenie). A Twój rower też nie wygląda jakby był śmigany często na asfaltach
kombinuję jak zamocować uchwyt na bidon pod ramą
Albo coś o identycznej funkcji - mocowanie dwóch bidonów po bokach torby podsiodłowej.
...Czy ktoś wie gdzie to można kupić?
Masz koncepcję gdzie mogą mieć dzisiaj w Poznaniu niebieski klej do gwintów
Cytat: adamoz w 10 Lip 2020, 05:30Podjazdy dokręć wszystkie śruby/tuleje w wahaczu. Mi po 3 godz. jazdy wszystko się poluzowało na tyle, że zaczęło stukać na połączeniach.Masz koncepcję gdzie mogą mieć dzisiaj w Poznaniu niebieski klej do gwintów oraz klocki hamulcowe?
Podjazdy dokręć wszystkie śruby/tuleje w wahaczu. Mi po 3 godz. jazdy wszystko się poluzowało na tyle, że zaczęło stukać na połączeniach.
Full decathlon team:))
Xc 900 s nie jest już dostępny i nie będzie. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Cytat: Rororo w 4 Lis 2020, 23:34Np coś o szerokości 2,6-2,8cala?Wątpię. 2.3 cala mam z bieżnikiem umiarkowanym i jest prześwit na palec, a ja ma delikatne palce (do pipety, a nie do łopaty). Fizycznie to pewnie wejdzie, ale zaczną się problemy z ocieraniem, zwłaszcza w błocie, liściach itp.
Np coś o szerokości 2,6-2,8cala?
Heble są ok. Obręcze upierdliwe, bo opony ciężko wchodzą i schodzą. Kapeć na wyjeździe to ok. 50 minut, a przy mavic xc było to 20 minut. 30 minut to walka o zdjęcie i założenie opony. Normalnie zajmowało to kilkanaście sekund.
Obręcze upierdliwe, bo opony ciężko wchodzą i schodzą.
Jakbyście chcieli trochę dociążyć swoje rowery kosztem komfortu na zjazdach to w deca jest teraz sztyca regulowana za 300zł - wcześniej ten sam model kosztował ponad 800zł...
Cytat: Rororo w 13 Lut 2021, 12:09Jakbyście chcieli trochę dociążyć swoje rowery kosztem komfortu na zjazdach to w deca jest teraz sztyca regulowana za 300zł - wcześniej ten sam model kosztował ponad 800zł...Jak to działa, tam w środku jest sprężyna, czy co?
Pedałowanie nie liczy się jako prowadzenie pojazdu?
Co do opon to już drugi komplet ujeżdżam, teraz innej firmy, więc to nie wina opon. Zdejmij sobie w domu dla treningu przed większym wyjazdem, warto.