nie wiem jak dziecko szybko rośnie Twojej siostry. Ale niekoniecznie na 2 sezony starczy. Może tak,a może nie. Rower musi być dopasowany do wzrostu i na pewno nie za duży, już lepiej mniejszy bo lepiej panuje nad nim. W każdym razie lepiej używka a pasująca niż nowy ale na dłużej.
Jakby co, mam Krossa Lizzy na 24' na zbyciu...
Mój 6,5 roczny syn jeździ aktualnie na 20 calowych kołach Unibike za 200 zł. W kolejnym roku chyba wsiądzie na 24 cali koła, ale z bardzo niską ramą. Mógłby w tym roku, ale mam wrażenie, że w sytuacji nietypowej/niespodziewanej itp. mniejszy będzie bezpieczniejszy.
Jak ma starczyć na dwa lata to chyba szukałbym już czegoś na kolach 24". Trzeb tylko coś znaleźć z niską ramą. Lepiej szukać używki, bo w tym przedziale wieku 2 lata na jednym rowerze to max. Najpierw dobrze byłoby przymierzyć w jakimś sklepie czy jednak rower na kołach 24 nie będzie za duży.
Widziałem dzisiaj w sklepie PUKY 24" LS-PRO. Leciutki, 9 kg wagi, młody czuł się na nim świetnie po przesiadce z 20" ważącego trzy kg więcej. Ktoś używa/ł i może podzielić się opinią?
Myślę, że to nie jest kwestia obrotowy czy nie, tylko generalnie siły potrzebnej do zmiany biegów.
Pod wpływem chwili i super ceny kupiłem właśnie młodemu używkę Kellys Kiter 30. Sztywny wideł i akceptowalna waga plus dobry pieniądz zrobiły swoje. Stan idealny więc nie zastanawiałem się za długo. Jak znajdę jakieś używane koło to zmienię z wolnobiegu na kasetę i dam triggery i wtedy będzie świetny rower na ten rok. Dzięki za porady.
To niedobrze?
Korzyści jak do tej pory nie zauważyłem, ale skoro tyle pań tak jeździ to może jakieś są.
Ale co ja poradzę, że ona urodziny ma akurat w czerwcu. Dziś idziemy oglądać Specialized Hotrock 24https://www.olx.pl/d/oferta/rower-specialized-hotrock-24-sram-3x7-gotowy-do-jazdy-bdb-stan-CID767-IDU6NLE.htmlI Trek mt220https://www.olx.pl/d/oferta/rower-trek-mt-220-24-CID767-IDP5mb0.htmlZ Author ultima zrezygnowałam, skoro mówicie, że kiepska pozycja dziecka. Kellys Kitter 30 praktycznie w Krakowie nie ma.
...Z Author ultima zrezygnowałam, skoro mówicie, że kiepska pozycja dziecka. Kellys Kitter 30 praktycznie w Krakowie nie ma.