Dziś mam dzień nierowerowy. Wyszedłem na miasto w bawełnianej chustce na twarzy. Ledwo się w tym idzie. Brakuje powietrza.
A tych antysmogowych ktoś próbował? Zimą widziałem tego setki na twarzach rowerzystów.
Cytat: RODDOS w 16 Kwi 2020, 13:32Dziś mam dzień nierowerowy. Wyszedłem na miasto w bawełnianej chustce na twarzy. Ledwo się w tym idzie. Brakuje powietrza. Jeżdżę i chodzę w bawełnianej maseczce od miesiąca i:- parują mi okulary kiedy staję, albo jadę z wiatrem (jeśli jest chłodno)- maseczka powoli wilgotnieje, ale do 2 godzin w stopniu jeszcze niewielkim, a więcej chyba nie jeździłem. A nie, w Wielkanoc zrobiłem 3h. Nie było problemu.- muszę dokładnie dobierać naciąg gumek, bo inaczej albo się zsuwa, albo po pewnym czasie mnie bolą uszy.Problemów z oddychaniem nie zauważyłem.Może Twoja bawełna jest podgumowana?
No i zaczeło sie , czekałem na ten wątek
Cytat: Piotr St w 16 Kwi 2020, 17:02 No i zaczeło sie , czekałem na ten wątek Oczekujesz jakiegoś wysypu Batmanów albo Zorro?
Cytat: vverka w 16 Kwi 2020, 17:12 Cytat: Piotr St w 16 Kwi 2020, 17:02 No i zaczeło sie , czekałem na ten wątek Oczekujesz jakiegoś wysypu Batmanów albo Zorro? Ci panowie mieli maski raczej na oczach. Tego jeszcze Pan Minister nie wymaga...
Cytat: RODDOS w 16 Kwi 2020, 17:15 Cytat: vverka w 16 Kwi 2020, 17:12 Cytat: Piotr St w 16 Kwi 2020, 17:02 No i zaczeło sie , czekałem na ten wątek Oczekujesz jakiegoś wysypu Batmanów albo Zorro? Ci panowie mieli maski raczej na oczach. Tego jeszcze Pan Minister nie wymaga... No to jak widać po fotce, wyprzedzasz jego ewentualne oczekiwania
Założyłem cienkiego buffa z Wisly1200. Niby jest dobrze ale jak się mocniej przyciśnie to brakuje powietrza. Może trzeba się przyzwyczaić.
Dziś mam dzień nierowerowy. Wyszedłem na miasto w bawełnianej chustce na twarzy. Ledwo się w tym idzie. Brakuje powietrza. Zastanawiam się czym zasłonić twarz, by sprostać wymogom nowych przepisów, a jednocześnie się nie udusić przy jeździe na rowerze. Od razu odrzuciłem chustkę, a pomyślałem o kominiarce. Mam dwa rodzaje: jedna jest klasyczna, a druga z niewielkimi perforacjami w okolicach ust i nosa. Tylko czy ta druga nie będzie obiektem kontestacji stróżów prawa? Zobaczymy jutro.Może ktoś już dziś jeździł i ma jakieś patenty?