Autor Wątek: MPP2020  (Przeczytany 48399 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Odp: MPP2020
« 12 Lis 2019, 13:38 »
Ja, jeśli pojadę w przyszłym roku, to z pewnością wg tej samej opcji, czyli na dwa noclegi.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.06.2014
« 12 Lis 2019, 13:42 »
Pojedź na 3. Ten trzeci na Głodówce ;)

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
« 12 Lis 2019, 13:55 »
a myślałem,że tylko to co mowi Olo brzmi rozsądnie.... :P
;

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 12 Lis 2019, 21:31 »

No właśnie, ten trzeci najważniejszy  ;)

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 12 Lis 2019, 21:54 »
Ja, jeśli pojadę w przyszłym roku, to z pewnością wg tej samej opcji, czyli na dwa noclegi.
Szacun! Trzeba jednak być mocnym, aby tak to rozegrać.

Offline Mężczyzna KiESWY

• Na forum od: 27.05.2012
« 12 Lis 2019, 23:45 »
Odsetek kończących imprezę mógłby wzrosnąć, gdybyśmy np do pakietu startowego dodali 24h/dobę psychologa pod telefonem

Przecież na pierwszej edycji była psycholożka, wiem bo korzystałem.

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
« 13 Lis 2019, 08:44 »
Ciekawe ilu potencjalnych uczestników chciało by tych  brakujących (do 1000) kilometrów w górach? 😉

Ja bym bardzo chciał, ale oczywiście pojadę, jak i będzie ich mniej. Uwielbiam każdy km w górach, nawet jak boli  ;-)

• Użytkownik forum
« 13 Lis 2019, 10:58 »
Szacun! Trzeba jednak być mocnym, aby tak to rozegrać.

Trzeba mieć nóżkę, która nie boli. Ewentualnie przestanie, jak się nią ojoja odpowiednio. Moja nie chciała przestać.

A plan wcale nie jest taki nadzwyczajny.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 13 Lis 2019, 11:17 »
Jasne, że nie nadzwyczajny.
Wymagający jednak precyzji planowania jak pruski sztab generalny za von Moltke'go i żelaznej dyscypliny w jego realizacji. Każda zmienna: załamanie pogody, awaria sprzętu, kontuzja mogą brutalnie zweryfikować plany.
Piszę z własnej perspektywy - próbowałem tak na BBT'14 i MPP'17. Słabe to było. Od tego czasu, biorąc pod uwagę, że jeżdżę wolno - staram się stosować "taktykę"  ;) - pierwsza noc w siodle.
I trzeba umieć zasnąć pierwszej nocy.
Będę bił brawo, jak Ci się uda.

• Użytkownik forum
« 13 Lis 2019, 12:04 »
Dziękuję. Jeszcze nie wiem, czy mi się chce. Na razie, jak dziecko cieszę się doznaniami z innego rodzaju jazdy na rowerze i jest to zdecydowanie fajniejsze.

Ale sam klimat MPP mi się podobał. Jechało się w sobotę bardzo dobrze, mimo obaw, że będę się wiózł za silniejszymi chłopakami chyba nie było tak źle. Nic nie zapowiadało klęski w niedzielę... do hotelu przyjechaliśmy mniej więcej 50 min po założonym czasie (tzn. wg założeń przedstartowych)... i może, gdybym się nie położył do ciepłego łóżka, a pojechałbym dalej, to złapałbym kontuzję znacznie później. Albo wcale? Nie wiem... ale myślę, że wiem, jak temu zaradzić w przyszłości i to jest pozywtyna myśl. :)
Absurdalny Eli

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 13 Lis 2019, 13:16 »
ale miałem mocnych kompanów którzy dobrze pociągneli :)

Elizjum wrobili w ciągnięcie peletonu, a później za to beknął  ;D

Wymagający jednak precyzji planowania jak pruski sztab generalny za von Moltke'go i żelaznej dyscypliny w jego realizacji. Każda zmienna: załamanie pogody, awaria sprzętu, kontuzja mogą brutalnie zweryfikować plany.

To nawet nie tyle planowania wymaga co po prostu szybszej jazdy. Komuś kto normalnym trybem jest koło limitu takiego wyścigu już taki system nie bardzo podejdzie. Jedziesz szybciej niż inni, szczególnie 2-3 dnia, do tego na trasie minimalna ilość postojów, a zamiast tego parugodzinny postój nocą. Dlatego nie każdemu ten system podejdzie, osoby z końca stawki to raczej są wytrzymałościowcy, oni nawet z dwoma noclegami wiele szybciej nie pojadą, a ten system ma sens, gdy jesteś w stanie na trasie prędkością jazdy odrobić sporą część czasu poświęconego na spanie w hotelu.

Osobiście mi taki system nie bardzo pasuje, bo wiem że pierwszej nocy wiele bym nie pospał. Oczywiście same parę h odpoczynku coś zregeneruje, ale nie tyle co sen. A jest trochę takich osób, co pierwszej nocy, przy emocjach wyścigowych tak łatwo nie zaśnie.

Offline Mężczyzna Rafał Górnik

• Miasto: Ujsoły
  • Na forum od: 19.09.2016
« 13 Lis 2019, 15:16 »
Ja w 2018 też jechałem w ten sposób, wiadomo, że był to łatwiejszy maraton niż tegoroczny. W pierwszy dzień zrobiłem 340km, w drugi 375km, a na koniec zostawiłem sobie 215km. Zajęło mi to 52h, a sama jazda 36h41min... Polecam każdemu, kto chce przejechać większość trasy za dnia :)
« Ostatnia zmiana: 13 Lis 2019, 15:48 Rafał Górnik »

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
« 14 Lis 2019, 09:45 »
Ja też tak jechałem w zeszłym roku z noclegami Mogilnie i Olkuszu

Offline Mężczyzna poltugalczyk

• Miasto: Kraków/Doha
  • Na forum od: 08.06.2011
    • Mój podcast o podróżach
« 19 Lis 2019, 02:22 »

Osobiście mi taki system nie bardzo pasuje, bo wiem że pierwszej nocy wiele bym nie pospał. Oczywiście same parę h odpoczynku coś zregeneruje, ale nie tyle co sen. A jest trochę takich osób, co pierwszej nocy, przy emocjach wyścigowych tak łatwo nie zaśnie.

Uważam podobnie, teraz po zdobyciu tego doświadczenia w 2018 roku. Niepotrzebnie pożegnała się z Olafem w Mogilnie za cenę raptem 4h snu, jadąc z nim praktycznie od samej Kościerzyny w świetnym wpólnym tempie i nocnym towarzystwie pokonując "smutne" szczegółnie w nocy tereny byłych PGR-ów Kujaw.
Potem cały czas nieprzerwanie goniłem kilka osób, utrzymując niczym na "sztywnym holu" dystans 20-40km i nie mogąc ich dogonić. Minałem ich przed Pajecznem, ale tam też zrobiłem sobie odpoczynek, i znów wydłużając przerwę z 3 do 5h byłem zmuszony ich gonić przez całą Małopolskę. Dopiero sprawne pokonanie Krowiarek pozwolił mi w Zawoi wyprzedzić tę 3 osobową grupkę.

Więc brak snu pierwszej nocy daje duże możliwości podciągnięcia trasy w dobrej ekipie - bo większość osób jedzie :)

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Na forum od: 01.06.2014
« 25 Lis 2019, 10:05 »
Bry,
Trasa MPP2020 gotowa. Tysiąc+ jest. Zapisy rozpoczynamy za tydzień.
Zapraszamy :)

https://mpp.kolo-ultra.pl/1001-km-z-helu-na-glodowke/

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum