Autor Wątek: hamulce mechaniczno-hydrauliczne  (Przeczytany 49221 razy)

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
Odp: hamulce mechaniczno-hydrauliczne
« 17 Kwi 2023, 20:31 »
Wygląda na to, że problem hamulców TRP HY/RD się rozwiązał. U żony w rowerze przy hamulcach, które miały przejechane tylko 3 500 km po wyjeździe w góry padł tylny hamulec. Wymieniłem okładziny na jakieś shimano, które pchałem też do swojego roweru, no i to samo - ślizgały się po tarczy jak po maśle.

Pomyślałem, że skoro zacisk w sumie nowy to może te okładziny kupione na promocji po 30 zł za sztukę na jeden zacisk, są kitowe. Kolega liftlodz doradził klocki Galfer takie jak te: https://www.tradeinn.com/bikeinn/pl/galfer-klocki-hamulcowe-do-rowerow-elektrycznych-shimano-deore/137149208/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=8594948&country=pl&gclid=CjwKCAjw3POhBhBQEiwAqTCuBhdoPBC_X7eo67Kol7sae9dP4K97o-tCfyRjGE1hZm62c1fOhQkjMRoCHa0QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds i okazuje się, że był to strzał w dziesiątkę. Hamulce działają świetnie jak świeżo po zakupie. Wygląda więc na to, że problem tkwił w słabych okładzinach. Jak widać ma to duże znaczenie, nie to co przy V-brekach gdzie nawet klocki z decathlona działały poprawnie.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
Odp: hamulce mechaniczno-hydrauliczne
« 18 Kwi 2023, 07:15 »
dobrze wiedzieć. Mi jakoś zwykłe shimanowskie działają okładziny. Może te jeszcze lepiej... hm.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum