Bierzesz dwie pary ubran rowerowych na zmiane, czw jednej jedziesz? Ja bym wzięła 2 dętki, obowiązkowo hak i 2 spinki do łańcucha. I po co 2 reczniki?
Co do sprzętu to przygotowałem sobie taką rozpiskę. Coś waszym zdaniem pominięte zostało?
Primo - w myśl zasady "popierajcie swojego szeryfa" pewnie pojechałbym do Radocyny
... choć przy jeździe koło tygodnia to z jednym strojem tak sobie ...Jedna dętka też jakieś tam ryzyko - właśnie przy bezdętkowym systemie, bo już w razie awarii dwóch opon tego samodzielnie nie zrobisz. W przypadku systemu dętkowego jedna od biedy ujdzie, ale tutaj w razie większych rozcięć to sam tego nie zrobisz. Na PGR widziałem sporo ludzi co dętki musieli do systemów tubless zakładać, choć oczywiście to inny typ roweru.
Trzeba powiedzieć, że worek z burzami wpasuje się idealnie. 5 dni z rzędu burze... Jeśli prognoza się sprawdzi, to się zrobi niezły gnój na szlakach. Pierwsza burza ma być już w sobotę po południu. Intensywność opadów podczas burz poza skalą modelu!Uśrednione prawdopodobieństwo burz jest na każdy dzień z tej piątki niemal identyczne, rzędu 75-95%. Kiedyś trafiłem na taki okres w Beskidzie i było ciężko. A tak ładnie wszystko podeschło i mógłby być flow... Poczekałem sobie jeszcze na spaghetti linameteo/meteociel bo te burze w Beskidach w drugiej połowie sierpnia to ciekawy temat, być może nowy rekord klimatyczny. Spaghetti parne i wilgotne, 95% wiązek dla worka raczańskiego przewiduje burze i opady. Drugim takim niezbyt miłym azylem dla burz jest przepiękny Beskid Sądecki. Tu będzie się działo dużo. A potem to w zasadzie nie ma co pisać, po tych ulewach wszystkich wciągnie błoto Beskidu Niskiego.