A tak na marginesie - mechaniczne hamulce są liche ze względu na ściśliwość pancerza,
Według mnie powinny hamować lepiej od mechanicznych.
Cytat: MCsubi w 2 Paź 2019, 19:28A tak na marginesie - mechaniczne hamulce są liche ze względu na ściśliwość pancerza,Znalazłem niedrogie pancerze które mają temu zapobiegać:http://www.marsone-cable.com/cpackage45c1.html?A1=cbox_dSzanujące się firmy serwują to samo za dużo większą kasę - tu cena wynalazku ok 10zł / metr pancerza. Mam kupiony ale jeszcze nie założony, zobaczę przy następnej wymianie może modulacja mechaników szosowych się poprawi...
wystarczy zacisnąć klamkę i przykręcić, potem tylko należy ustawić naciąg linki hamulcowej.
Mam wrażenie, że jeśli się tylko nadciągnie linkę, to przy dokręcaniu zacisku dalej istnieje możliwość przekrzywienia go względem tarczy. Początkowo robiłem inaczej i miałem problem z ocieraniem o przednią tarczę - doszedł też problem braku sztywnej osi i mocowanie błotników na zacisku koła.
Oczywiście Chińczyk mnie oszukał i nie wysłał :/
jeśli wychodzisz z założenia, że ci się nie spieszy, to tak. Bo czekanie 2 miesiące na paczkę, po czym trzeba ją zamówić na nowo, to żaden deal.
Pora na sprostowanie ;] Zdemontowałem klamkomanetki Shimano 105 i wygląda na to, że przyczyną słabej jakości hamowania był pęknięty pancerz.Niestety nie będę miał możliwości przetestować tego zestawu, bo do klamkomanetek nie wracam.
Jeszcze masz te klamkomanetki?
shimano GRX to są dopiero hamulce które wg. mnie wzbudzają zaufanie
Nie wiem jak Avidy BB7, czy też są semi-hydro.
Hydraulika nie jest w stanie wzbudzać zaufania... Moje >40 śladów po szwach się pod tym twierdzeniem podpisuje.
Hydraulika nie jest w stanie wzbudzać zaufania...
i nie pisałeś o tym na forum wcześniej w ramach ostrzeżenia? Co się wydarzyło?
Też bym chciał w samochodzie mieć hamulce na linkę
A sprzęgło masz przenoszone jak, drogą radiową?
Cytat: Borafu w 17 Lis 2020, 10:39Też bym chciał w samochodzie mieć hamulce na linkę A sprzęgło masz przenoszone jak, drogą radiową?
Mimo tego jednak w zasadzie wszystkie samochody mają hamulce hydrauliczne.
Nie mam szczególnych doświadczeń w destrukcji hamulców hydraulicznych - na szczęście moje działają bezawaryjnie od wielu lat. Wydaje mi się jednak, że hamulce mechaniczne zanim padną to wydają jakieś objawy typu blokująca się linka, urywające się druciki, zaś hydrauliki mogą tylko raz zrobić dyskretne "pst", więc które są gorsze/mniej przewidywalne?
Bez wycięcia blaszek z puszki od piwa dobra regulacja jest bardzo trudna. Z blaszkami można ustawić za to szybko i skutecznie.
Takie blaszki do regulacji hamulców tarczowych kupiłem u Chińczyka za circa 2usd z darmową wysyłką.
Chińczyk oddaje, że komplet waży 415 gram, czy to może być prawda? To prawie połowa mniej niż BB5R.