Nigdy bym nie wpadł na pomysł tak nudnej trasy tuż obok tak atrakcyjnych krajobrazowo terenów pogórza No ale na pewno będzie szybko i łatwo.
Noo, szczególnie odcinek Łańcut-Kraków to jest naprawdę mocny
Cytat: Borafu w 2 Cze 2019, 23:21Noo, szczególnie odcinek Łańcut-Kraków to jest naprawdę mocny pośmiali się to pora coś zaproponować chyba, że będzie na zasadzie "wiem ale nie powiem"
po drodze odwiedzając znajomych
Po drodze masz jeszcze zamek Tropsztyn ...
Pomijasz Roztocze wraz z Zamościem, trochę odbijesz na płd.-wsch. i wjeżdżasz w piękne tereny.DW 835 trochę ruchliwa.
To może najpierw ustalmy gdzie musimy być.
Ja bym wystartował ze stacji Fronołów nad Bugiem potem Janów-Biała.Z Lubartowa bym odbił na Kozłówkę.
Cytat: menel w 3 Cze 2019, 13:43Ja bym wystartował ze stacji Fronołów nad Bugiem potem Janów-Biała.Z Lubartowa bym odbił na Kozłówkę.To dobry pomysł. Dalej próbowałbym wjechać do Lublina od strony północnej
... w Łancucie naprawiają mury zamku i ścieżki.
Od Tarnowa jeśli nie chcesz się wspinać możesz wykorzystać drogę carską przez Puszczę Niepołomicką.
Jakbyś chciał po hopkach z Rzeszowa na Kraków to pisz.
Cytat: Beder w 3 Cze 2019, 18:33Cytat: menel w 3 Cze 2019, 13:43Ja bym wystartował ze stacji Fronołów nad Bugiem potem Janów-Biała.Z Lubartowa bym odbił na Kozłówkę.To dobry pomysł. Dalej próbowałbym wjechać do Lublina od strony północnejtak zrobię; w samym Lublinie coś warto zobaczyć? nie jestem typem zwiedzacza: żona jeździ na wycieczki zagraniczne, ja wolę pojechać rowerem do lasu; ale jak już gdzieś jestem to czemu nie zajrzeć w warte zobaczenie miejsca o ile nie będzie to wymagało kilku godzin wałęsania się wśród dzikich tłumów i kamienii Cytat: R_och w 3 Cze 2019, 19:04... w Łancucie naprawiają mury zamku i ścieżki. czyli nie ma co zajeżdżać? tak czy inaczej będę przejeżdżał bo znajomych mam w Malawie w połowie drogi pomiędzy Łańcutem a RzeszowemCytat: R_och w 3 Cze 2019, 19:04Od Tarnowa jeśli nie chcesz się wspinać możesz wykorzystać drogę carską przez Puszczę Niepołomicką.jeśli masz na myśli ścieżkę rowerową z Niepołomic do Mikluszewic to będziemy nią jechali ze znajomymi w stronę Sandomierza. Ta droga carska ma jakieś przedłużenie na wschód? zastanawiam się czy nie zakończyć dojazdu i poczekać na kolegów pod Niepołomicami: http://bobrowe-rozlewisko.pl/ z Wieliczki jadąc na Niepołomice zamiast do KrakowaCytat: R_och w 3 Cze 2019, 19:04Jakbyś chciał po hopkach z Rzeszowa na Kraków to pisz.na podstawie sugestii kolegów modyfikuję na bieżąco trasę; tutaj jest aktualnahttps://mapy.cz/s/3tbsEodcinek Rzeszów > Kraków taki ze względu na punkty widokowe Głobikowa i Wola Lubecka (470 i 500 km) nocleg w okolicach Szczepanowic i zamek Tropsztyn; wychodzi ok 220 km na dwa dni więc mieści się w moich widełkachale jestem otwarty na propozycje bo dla mnie to zupełnie nieznane tereny (co innego zjeżdżone wschodnie mazowsze )