Autor Wątek: amorek 28"  (Przeczytany 16828 razy)

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
amorek 28"
« 26 Kwi 2009, 19:33 »
Raczej nie ma. Teraz większość jest już na 1 i 1/8. Zresztą kupno porządnego (drogiego)amorka na 1 cal się po prostu nie opłaca. Możesz szukać starych modeli na allegro. Jakieś judy tt czy coś...

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
amorek 28"
« 20 Cze 2009, 14:39 »
Odświeżę nieco kwestię RST Vogue
Cytat: "aard"
Dobra, napisałem do niego, jak podeśle foto, to wrzucę.

Rozumiem, że tego gość z precla się nie odezwał?
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
amorek 28"
« 20 Cze 2009, 20:01 »
Odezwał się, ale foto nie przysłał, bo napisał, że ma zdjęty bagażnik i przyśle zdjęcie jak go ponownie zamontuje. Od tamtej pory zamilkł. Ponieważ mnie w międzyczasie temat przestał interesować (zdecydowałem się na sztywniaka), to i ja zapomniałem o sprawie. Przypomnę mu.
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
amorek 28"
« 21 Cze 2009, 03:34 »
A mnie temat ponownie zainteresował, bo w związku z bardzo prawdopodobną zmianą planów zostanę przy amorze na mój sierpniowy wyjazd.
Dzięki za pomoc :)
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
amorek 28"
« 21 Cze 2009, 10:32 »
No to mam odpowiedź :)
>Czy nadarzyła się w międzyczasie okazja zrobić zdjęcie temu amorkowi z zamocowany lowriderem?

Nie; ale też podszedłem do tematu, choc na razie nie było potrzeby, i okazało się, że mój low rider (topeak) wymaga obejm, aby go zamontowac na lagach tego amora, a na  dole dlugie sruby wchodzą w te same otwory, w których zamontowany jest uchwyt blotnika.

Natomiast zapewne inaczej bedzie z  low riderem Crosso  http://sklep.crosso.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=6&products_id=14  Te gorne uchwyty montazowe podejda pod otwory w lagach Amora. Zdjecie bez bagażnika w załączniku – chodzi mi o dziurki zatkane szara zatyczka... Sa tez inne, które tez widac na zdjęciu zaslepione srubka. Drugi taki jest powyżej (nie widac go na fotce).

Obejrzyj rowery Authora, najwyższe modele krosowe maja te amory. Tegoroczny model zapewne ma jakies modyfikacje.

Po dłuższym, uzytkowaniu oceniam ten amor jako sredni. Zaleta jest niska waga, trzyma dobrze powietrze, nie jest zbyt czuly, ale pracuje.

A fotka jest tutaj (nie wklejam, bo duża)
www.hej-ho.neostrada.pl/grafika/rst.jpg
(zainteresowanych proszę o jej ściągnięcie, bo pod koniec tygodnia będę ją musiał usunąć z serwera)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
amorek 28"
« 21 Cze 2009, 11:37 »
Dobra, dzięki, będę kombinował, jak tylko kupię lowrider, ale myślę, że się uda.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
amorek 28"
« 29 Cze 2009, 17:37 »
A nie dało by się tej foty wrzucić na jakiegoś imageshacka? Jestem zainteresowany tematem, ale dopiero nadrabiam zaległości, bo niedawno dopiero wróciliśmy z wyprawy na płw. Iberyjski.

A na marginesie: Marzy mi się do trekkinga amortyzartor powietrzny, z blokadą skoku, z mocowaniem do tarczówki i V, bo jeśli nie Swing, to zostaje chyba tylko lowrider od Crosso.

Na wyjeździe posypało mi się w rowerze prawie wszystko, co się posypać mogło (najbardziej widowiskowe było odpadnięcie lewej korby na podjeździe, ale była też wymiana tylnego koła, prawie niedziałające hamulce i wiele innych - będę chyba składał nowy sprzęt, bo obecnemu już nie ufam  :cry: ).

jNs

• Gość
amorek 28"
« 25 Maj 2010, 20:11 »
W nawiązaniu do wyboru amortyzatora do 28", czy ktoś miał lub ma do czynienia z tą firmą i jej produktami. W szczególności mam na myśli amortyzatory.

Link
http://www.airwings-systems.de/index.php?e_content/e1/e1.php

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum