Autor Wątek: Z rowerem we flixbusie  (Przeczytany 49531 razy)

Offline Kobieta ewcyna

• Miasto: różnie, teraz.. Oman
  • Na forum od: 13.11.2012
Odp: Z rowerem we flixbusie
« 13 Mar 2023, 19:55 »
Jako stała użytkowniczka tego wątku pokusiłam się o stworzenie poradnika w temacie.
https://www.ewcyna.com/przewoz-roweru-autobusem-flixbus-poradnik/
You can't buy happiness but you can buy a bike and that's pretty close
http://ewcyna.com/

Offline Mężczyzna baranek35

• Miasto: Kielce
  • Na forum od: 18.04.2023
« 18 Kwi 2023, 22:35 »
Ktoś ma doświadczenia z przewożeniem roweru w firmie flixbus?
Kupiłem bilet, jadę z rowerem, mam też po drodze przesiadkę. Mam też obawy. Jechał już ktoś  z tą firmą?
Jechaliśmy z Kielc do Zgorzelca. Wykupione 2 miejsca rowerowe. W Kielcach okazało się że kierowca nie ma bagażnika rowerowego i nikt go nie poinformował. Zaczęło się sapanie i pretensje do nas, brak chęci zabrania rowerów bez kartonu. W końcu po naszej kłótni i okazaniu wykupionych miejsc musieliśmy rowery rozkręcać i chować do łuku. W Warszawie podjechał kolejny flixbus do Zgorzelca, tym razem z bagażnikiem. Ale nie kompatybilny z naszymi ramami. Nie dało się zamocować rowerów. Kierowca stwierdził że też jeździ na rowerze i nie będzie problemu, tylko znowu musimy rowery rozkręcać. Także takie przygody z Flixbusem.

Wysłane z mojego motorola edge 20 pro przy użyciu Tapatalka

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 18 Kwi 2023, 23:22 »
W Warszawie podjechał kolejny flixbus do Zgorzelca, tym razem z bagażnikiem. Ale nie kompatybilny z naszymi ramami.
A co to za ramy?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna baranek35

• Miasto: Kielce
  • Na forum od: 18.04.2023
« 19 Kwi 2023, 06:54 »
W Warszawie podjechał kolejny flixbus do Zgorzelca, tym razem z bagażnikiem. Ale nie kompatybilny z naszymi ramami.
A co to za ramy?
Nic specjalnego. Giant Roam, i Kross Trans. Ale  w żaden sposób nie mogliśmy dopasować ramion bagażnika. Nie dało się przykręcić.

Wysłane z mojego motorola edge 20 pro przy użyciu Tapatalka

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum