Autor Wątek: Holder do smartfona 5.5 cala  (Przeczytany 2685 razy)

Offline Mężczyzna Beder

• Niech żyją rowerzyści !
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 15.05.2014
    • Facebook
Holder do smartfona 5.5 cala
« 11 Maj 2018, 12:11 »
Cześć,
Właśnie zamontowałem zamówiony na Aliexpresie holder do smarfona firmy GUB:

https://pl.aliexpress.com/item/GUB-Plus-6-Plus-3-Aluminium-MTB-Bike-Rower-w-Phone-Holder-Uchwyt-na-Rower-Kierownica/32844629537.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.k7qzGH

Poszukiwałem czegoś solidnego na dużego smartfona (5,5 cala).
Muszę przyznać, że wykonanie tego holdera jest bardzo dobre. Trzyma bardzo mocno również na szutrach.
Należy pamiętać, że holder jest pozbawiony głowicy kulowej co ogranicza jego zasięg (nie pod każdym kątem możemy ustawić smartfona.) Jeżeli ktoś poszukuje solidnego uchwytu, mogę polecić.

PS. Przesyłka szła ok 3 tygodnie i doszła bez problemu.

Pozdrower - Beder

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Odp: Holder do smartfona 5.5 cala
« 11 Maj 2018, 19:23 »
Używam dokładnie takiego już jakiś czas. Najlepszy jaki miałem. Super uchwyt polecam.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
« 4 Lip 2018, 11:32 »
Też mam podobne (bez dolnych ograniczników) i polecam, zwłaszcza z montażem na śrubie sterów, ale...
Bratu zdarzyło się, że telefon wypadł z uchwytu przy upadku (mała prędkość), a na telefonie pękło szkło zabezpieczające ekran (to naklejane) w miejscu w którym uchwyt trzyma telefon. Najlepiej byłoby połączyć ten uchwyt z jakąś dodatkową gumka w stylu Finn'a.

« 4 Lip 2018, 22:27 »
Ten bez ograniczników mam już długo i potwierdzam, że na śrubie sterów jest doskonały. Zamówiłem teraz tego z ogranicznikami dolnymi i przyszedł, ale już bez długich śrub do mocowania na sterach. Hitem irytującym jest również śruba montazowa jak na focie. Dali model z pinem w środku. To widać ukłon w strone turystów aby na każdy wyjazd zabierać osobny imbus do każdej śruby. A tak na powaznie to strasznie mnie wq...a takie podejście producentów (pin wiertarką usunąłem, ale dodatkowa robota i lekkie uszkodzenie osady klucza jest).

Offline Mężczyzna ajo009

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 07.10.2018
« 7 Paź 2018, 13:25 »
Cześć,
Mam prośbę czy mógłbyś porównać ten uchwyt z ogranicznikami i bez? Który wg Ciebie będzie lepszy? Teoretycznie ten z sześcioma miejscami styku, powinien lepiej trzymać telefon, ale mam tel ok 6 cali i boję się że będzie przeważał w drugą stronę. Jak myślisz?

« 7 Paź 2018, 17:05 »
Moja opinia jest taka. Jeżeli łapki nie trafiają akurat w przyciski boczne aparatu to wolę ten z dolnymi ogranicznikiem. Mam poczucie większego bezpieczeństwa. Ten bez dolnych ograniczników jest o tyle uniwersalny, że zawsze miniesz przyciski. O trzymanie się nie martw. Trzymają bardo dobrze nawet na największych wybojach.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum