Pod lemę podpięta lampka coś w niebo świeci.Z tak ustawioną może nie jeździć (domniemanie).
Pod lemę podpięta lampka coś w niebo świeci.
Co to za lampka? Czy ona jest zasilana z zewnętrznego źródla? Tam jest chyba kabel do nie poprowadzony?
/.../Rower ma stalowy, ale to jest custom, składany pod niego lokalnie w Szwajcarii. Rowery z topowej stali wagowo tym karbonowym jedynie nieznacznie ustępują, natomiast są dużo droższe, to już zabawa dla ludzi z grubszym portfelem.
PABLO:A ta Supernowa chodzi po dynamem?
Na takich ultra, czy też przy całonocnych jazdach lepiej stosować lampki z zewnętrznym zasilaniem, czy zawodnicy ogarniają to zwykłymi lampkami na wymienne ogniwa (typu 18650 czy 21700), co się bardziej opłaca?
Tak. To popularny, stary model. Sporo używek na OLX w dobrych cenach.Dodatkowo zasila podtrzymanie tylnej lampki.
Wszystkie systemy są spotykane.
Ciekawi mnie, jakiego typu dynama są stosowane przez ultrasów. Czy są to takie zwykłe dynama montowane w piaście, jak w zwykłych turystycznych trekkingach (tylko że pewno lżejsze i wydajniejsze), czy to może są jakieś inne rozwiązania typu - sam nie wiem - może takie jak kiedyś w zwykłych składakach (dynamo trze o oponę)?
I czy wydajnośc takiego dynama wystarcza na takie ultra, gdzie sie przecież zap..dala, więc trochę więcej światła potrzeba niż w zwykłej leniwiej jeździe, czy też doświetla się inną lampą kiedy tych luxów z dynama jest za mało?
Wracając do lemondki, to ustawienie "na sztorc" jak u Wichta to już wiele razy widziałem.
Na tym obrazku co wrzuciłeś, to ta lemondka jest ustawiona dziwnie. Podkładki to powinny dawać oparcie łokciom.