Szampon w proszku, czyli taki, na przykład, w spreju, który potem wystarczy wyczesać?
Czołem.Ten dział powinien być odpowiedni, mimo, że nie jestem kobietą. Jako posiadacz bardzo długich włosów chciałem, aby kobiety zdradziły kilka sposobów, jak zadbać o piórka w trasie.I poproszę o niekomentowanie, że facet winien mieć krótkie \m/
wszystkie kobiety, mimo że w mniejszosci w wątku akurat wypowiedziały się na temat nie dodając przezabawnych dowcipów bawiących jedynie autorów.
Trzeba przeboleć tłuste włosy i tyle. Jak mam wstrętne kłosy z tłuszczu to zakładam coś na głowę (kask, buff) i nie zdejmuję.
Zamiast szamponu polecam zwykle mydło. Stosuję od dwóch lat i jeszcze nie wypadły mi włosy
Cytat: magda w Wczoraj o 19:05 Trzeba przeboleć tłuste włosy i tyle. Jak mam wstrętne kłosy z tłuszczu to zakładam coś na głowę (kask, buff) i nie zdejmuję.Problem w tym, żeby dało się te włosy potem rozczesać. Nie raz i nie dwa musiałam na wyprawach obcinać nożyczkami nierozplątywalne kołtuny.
Możliwe, że włosy po mydle są nieco sztywniejsze i bardziej matowe. Dla mnie przy aktualnej długości sztywność jest plusem (...)
To smerfastycznie, jednak wątek jest o długich włosach.
Albo wyobrazić sobie sztywne i matowe długie włosy. Coś pięknego.
Bez wytykania palcami, znam osoby, które doprowadziły się do stanu, gdzie włosy trzeba myć codziennie, bo inaczej są tłuste.
Borafu ale chyba tu chodzi też troche o samopoczucie a nie o to co se myślą jacyś ludzie.Na wyjeździe spokojnie mogę kilka dni włosów nie myć jak nie ma warunków, zakryję to chustką, no ale po jakims czasie przeciez głowa swędzi i wzrasta poczucie dyskomfortu. Zapach podróżnika to tez niedokładnie to samo co aura penera:D
Jeśli potrafimy mieć w d... co o nas myślą ludzie których nie znamy i nigdy więcej nie zobaczymy to kwestia zaczyna wyglądać troszkę inaczej.
tangletizera
Dzejva jeśli będziesz chciał mocno skrócić włosy to rozważ oddanie ich dla fundacji robiących peruki.
Tak, najlepiej to kogoś wyśmiać i tyle. A grzebień mam podobny do tego górnego:/.../