Autor Wątek: MRDP - stroje  (Przeczytany 169046 razy)

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
Odp: MRDP - stroje
« 21 Gru 2017, 15:16 »
nic nie słychać, grafik na wakacjach, niema grafiki - nie ma strojów.

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
« 10 Sty 2018, 08:53 »
nic nie słychać, grafik na wakacjach, niema grafiki - nie ma strojów.

Mam świadomość, że nie bardzo jestem uprawniony być posiadać taki strój, ale szukam czegoś naprawdę solidnego, a jakość wykonania i użyte materiały dają taką gwarancję.
Pytałem w vitesse.pl, ale oni jeszcze nie robią na indywidualne zamówienia.
Mam od nich bluzę (a w zasadzie od Władka, który ja wcześniej otrzymał od Adama Wadeckiego)i jest po prostu rewelacyjna.
Ale przechodząc do meritum, czy dało by się zorganizować taki uniform dla mojej skromnej osoby? Oczywiście bez zewnętrznych oznak, że brałem udział w tym wyzwaniu.
Bardziej chodzi mi o jakość, trwałość materiału, niż lans (w pozytywnym tego słowa znaczeniu).
Uprzedzając potencjalny hejt, a propos mojej prośby, czy pomysły pt. "weź udział, skończ, a nie będzie z tym problemu, proszę o pomoc w tej kwestii. Daniel, pewnie masz dojścia do producenta znacznie lepsze niż ja i moją "zachciankę" mógłbyś spełnić.
Pozdrawiam
Mariusz
P.S.
Szczegóły, co do rozmiaru, możemy ustalić na priv, lub podam Ci mój numer telefonu (możesz być tylko pośrednikiem)
Z góry dzieki   

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
« 10 Sty 2018, 11:02 »
Jak tak dalej pójdzie to straje będa za 3 lata , podobnie jak wyniki
;

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 11 Sty 2018, 21:01 »
Prorok jakiś czy co.... :D
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 11 Sty 2018, 22:34 »
Janusz, wyniki przecież są.  Kosma wygrał a reszta jest nieważna. 
Może trzeba znaleźć innego grafika?
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna Wigor

« 11 Sty 2018, 22:38 »
chłopaki chcą wyniki generalne ze wszystkich edycji:)

Offline Mężczyzna wodorek

• Miasto: Modlniczka
  • Na forum od: 04.09.2016
« 13 Sty 2018, 00:10 »
Popieram Turystę i resztę zostawić tylko logo bez dodatkowych ozdobników  koszulka będzie się wyróżniała bo większość rowerowych jest mocno przeładowana.

Offline Mężczyzna Mijah

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.02.2017
« 23 Lut 2018, 16:11 »
Również jestem za tym, żeby nie przeładowywać designu tą latarnią - wzór z GMRDP jest wystarczająco udany.
Jak i za tym, żeby grafik wrócił z wakacji ;)

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 23 Lut 2018, 16:25 »
zostawić tylko logo

Za. Logo MRDP jest rozpoznawalne. Inne elementy graficzne wywalić. Będzie koszulka, która wyróżnia się w tłumie, a o to chyba chodzi?

Offline Mężczyzna Wigor

« 12 Mar 2018, 22:59 »
Jak tam stroje?

No właśnie jak wygląda ta sprawa? Bo realizacja takiego zamówienia to też swoje trwa i jeśli mają być gotowe na początek sezonu gdzieś kwiecień-maj - to trzeba już to zamawiać.

Jeśli nie masz czasu Daniel - to pozwól sobie pomóc. Ogarnięcie grafika i projektu to nie jest jakaś niesamowita sprawa, już parę osób wspominało że może pomóc w tej kwestii. Ale jeśli się nie zacznie już działać - to sprawa się może nieźle przeciągnąć.

Sprawa strojów przycichła ale koncepcja jest:
1. Przód - morze i latarnia morska, imię nazwisko i czas zawodnika na lewej piersi, logo na prawej
2. tył - grafika jak na stroju GMRDP z logiem MRDP
3. Lewy rękawek/rękaw - grafika bruku symbolizująca zachód
3. Prawy rękawek - brak pomysłu/symbolu dla wschodu.
4. Spodenki kombinacja morza i gór
5. Na rękawkach podobnie wschód i zachód z czasem pokonania trasy (bez imienia i nazwiska)
6. Na nogawkach góry i morze też z czasem (bez imienia i nazwiska)

Teraz trzeba to narysować i dać grafikowi do naniesienia na wykroje i ewentualnych poprawek.

Samo logo na plecach odpada, strój ma być koncepcją/filozofią MRDP.

Jakby ktoś miał ochotę stworzyć projekt to może liczyć na gratisową koszulkę i spodenki

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 12 Mar 2018, 23:12 »
W przypadku edycji 2017 to najbardziej by się nadał deszcz  ;D

Jak dla mnie koncepcja bardzo ciekawa, tylko pytanie jak to będzie wyglądało, dodałbym też w jakimś miejscu cyfrę z liczbą ukończonych edycji, dla tych co ukończyli powyżej jednego razu.
Jakby ktoś miał ochotę stworzyć projekt to może liczyć na gratisową koszulkę i spodenki

I to jest fajna zachęta, może ktoś będzie zainteresowany i sprawa ruszy do przodu.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 13 Mar 2018, 16:41 »
Sprawa strojów przycichła ale koncepcja jest:
1. Przód - morze i latarnia morska, imię nazwisko i czas zawodnika na lewej piersi, logo na prawej
2. tył - grafika jak na stroju GMRDP z logiem MRDP
3. Lewy rękawek/rękaw - grafika bruku symbolizująca zachód
4. Spodenki kombinacja morza i gór
5. Na rękawkach podobnie wschód i zachód z czasem pokonania trasy (bez imienia i nazwiska)
6. Na nogawkach góry i morze też z czasem (bez imienia i nazwiska)

Teraz trzeba to narysować i dać grafikowi do naniesienia na wykroje i ewentualnych poprawek.

Przepraszam, że znowu się wymądrzam, ale być może z tego co napiszę, coś dałoby się wykorzystać ku chwale Maratonu.
Skoro nie ma grafika, który dałby radę to zrobić, a jest wola skorzystania ze "wsparcia społecznego", to powtórzę (bo już to pisałem) - może skorzystać z formuły konkursu?
Określenie warunków koniecznych do spełnienia jest jak najbardziej w porządku, ale w tym wypadku, szczegółowość typu: lewy rękaw - to, prawa nogawka - tamto, może przynieść więcej szkody niż pożytku, bo nie można wykluczyć, że ktoś zrobi świetny projekt, ale niezupełnie mieszczący się w tych ramach. Dałbym więcej swobody.
Jeśli konkurs, to szeroko zakrojony - taki, który dotrze do wielu osób. Ze świadomością, że atrakcyjność nagrody będzie decydować o atrakcyjności projektu.
Propozycja "gratisowa koszulka i spodenki" nie spowoduje, że sprawa ruszy do przodu. Można próbować z jakąś fajną nagrodą wartości ok. 1000 zł, ale chyba lepiej byłoby mierzyć dużo wyżej.
I tu warto się zastanowić, czy projekty będą zupełnie różne dla każdej edycji, czy może warto zrobić projekt, który pozwoli wprawdzie nanieść cechy charakterystyczne, ale jednocześnie będzie wykorzystywał ten sam, rozpoznawalny element graficzny. To pozwoli uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości, a przy okazji stworzy "rodzinę" strojów.
Myślę, że warto podkreślić wyjątkowość tego maratonu dobrym strojem. Poszukać czegoś fajnego, a nie iść w nudny standard. Zrobić coś z pieprzem, coś ultraodjechanego, jeśli skromność nie jest mile widziana.
Może uczestnicy byliby jeszcze w stanie zagryźć wargi i poczekać kolejnych kilka miesięcy, ale z nadzieją, że doprowadzi do satysfakcjonującego zakończenia. Czasami warto dłużej jakiś temat przegadać. Może tym razem, pewna zwłoka i bicie piany wyjdzie sprawie na dobre.

Przepraszam, chciałem pomóc... Niepotrzebnie się rozpisałem, pewnie dało się to napisać krócej i jaśniej.

ed.
Jaką techniką będzie robiony nadruk?
« Ostatnia zmiana: 13 Mar 2018, 16:56 RS »

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 15 Mar 2018, 01:26 »
3. Prawy rękawek - brak pomysłu/symbolu dla wschodu

Deszcz i mgły.

RDK

• Gość
« 15 Mar 2018, 03:32 »
Bruk można przedstawić deseniem w rodzaju "siatki", a dla wschód może symbolizować "szuter", w formie deseniu kropkowego ;) No chyba, że ktoś woli dziurawy asfalt :D Taka forma nie powinna nadmiernie obciążać całości, bo byłoby to "czytane" raczej jako element tła.

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 15 Mar 2018, 07:58 »
Po co to parcie na umieszczenie grafiki każdej ze stron Polski?
Nie może być tylko logo MRDP + latarnia? Dopełnić calość kolorami (biel, czerwień, tło czarne) i byłoby fajnie, minimalistycznie.
Wiadomo, że jeszcze będzie dystans, czas, nazwisko - jak dla mnie to aż nadto.
MiRowerDajePower

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum