Autor Wątek: Narzędzie do sprawdzania zaliczonych gmin na podstawie śladu  (Przeczytany 43189 razy)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
nowa/stara zabawka dostępna pod adresem http://photo.globalbus.info/jakagmina/
W przeciwieństwie do starej, tutaj granice są ładowane dynamicznie. Precyzja rysowania granic zwiększa się wraz z zoomowaniem. Wgrywany ślad (GPX) jest w dalszym ciągu porównywany z pełną wersją.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna wiecho

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 01.01.2016
Możesz coś więcej na ten temat. Czy jak zaznaczam gminy na twojej mapie, to zaznaczają się automatycznie na zalicz gminę? Można tą mapę tam wstawić?
Rower... to dla mnie już obowiązek... stał się pasją...i chyba filozofią życia...

• blog podróżniczy
Nie. Możesz sprawdzić ślad, czy na pewno przejechałeś po tej gminie (w przypadkach dyskusyjnych). Gminy same się zaznaczą.
Można też wrzucić całą masę śladów i sprawdzić swoje gminy po kolei. Ja tak wykryłem u siebie kilka dziur.

Na swoje własne potrzeby mam takie coś, co wypluwa mi moje własne gminy http://photo.globalbus.info/jakagmina/my
Mógłbym zrobić takie coś, tworząc wam konta na stronie, ale nie chce dublować funkcjonalności z ZaliczGmine.

Mapa nie zadziała z ZaliczGmine, bo identyfikatory się nie zgadzają. Pustelnik musiałby dodać identyfikatory z TERYTu w swoim serwisie. Pustelniku, żyjesz jeszcze? :)

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
Mógłbym zrobić takie coś, tworząc wam konta na stronie...
Byłbym skłonny zapłacić jednorazowo lub w abonamencie za taka funkcjonalność w Zaliczgmine, która pobierałaby automatycznie ślady z Endomondo / Stravy czy kto tam co lubi i aby automat sam zaznaczał na podstawie tych śladów, gdzie już byłem.
Wiem, że wiele osób nie ma śladów i zaznacza gminy ręcznie i nie piszę tego aby z tym dyskutować. Po prostu rzucam propozycję czegoś, z czego sam bym chętnie skorzystał, chociaż wiem, że to nierealne.

Offline Mężczyzna m.arek

• Na forum od: 17.03.2014
Chyba jestem bardziej z Krakowa niż ramzes. Po co płacić za coś co w sumie działa i nie zajmuje za dużo czasu :D

Offline Mężczyzna ramzes

• Na forum od: 20.06.2015
Chyba jestem bardziej z Krakowa niż ramzes.
Bo ja przyjezdny jestem :)

Offline Mężczyzna wiecho

Chyba coś mi nie działa z mapą. Wybieram plik gpx i mi nie wpisuje w mapę. Chyba, że coś robię nie tak.. Chodzi o mapę Globalbusa oczywiście.
Rower... to dla mnie już obowiązek... stał się pasją...i chyba filozofią życia...

• blog podróżniczy
Podeślij plik na forum

Offline Mężczyzna wiecho

Korzystam z linku, który podałeś. Wstawiałem plik z GMRDP i też nic.

• blog podróżniczy
ok, był zbyt niski limit wielkości wgrywanego pliku, teraz powinno wejść.
Co nie zmienia faktu, że podesłany plik mam punkty ze współrzędnymi 0,0 przez co dziwacznie się rysuje :D (wywal je)

Offline Mężczyzna wiecho

Niekiedy garmin mi zrobi takiego psikusa. Nie  wszystkich apkach tak rysuje. Ja sobie wrzucam mapy na connect i tam tych błędów nie pokazuje.  To co dostałeś, to wyciągnięty gpx z connect. Chyba jeszcze na sportTracks, też to widać. Zrobiłem wrzutkę z GMDRP i też ładnie pokazuje. Dzięki :)

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015
nowa/stara zabawka dostępna pod adresem http://photo.globalbus.info/jakagmina/
W przeciwieństwie do starej, tutaj granice są ładowane dynamicznie. Precyzja rysowania granic zwiększa się wraz z zoomowaniem. Wgrywany ślad (GPX) jest w dalszym ciągu porównywany z pełną wersją.

Wielkie dzięki za udostępnienie zabawki.

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Też daje plus bo bardzo ładnie chodzi na smartfonie w celu podglądu granic gmin.

• blog podróżniczy
takie było założenie, że ma nie zamulać. Teraz powinno być jeszcze odrobinę szybciej.
Dodałem też pewien bajer dla smartphone, jeśli udostępnicie lokalizację. Na komputerze ta funkcja może dawać zabawne efekty.

Offline Mężczyzna renifer

• Miasto: w polu i w lesie
  • Na forum od: 22.01.2012
Oчень благородно!
Jeśli ty dasz mi trochę - ja dam ci dużo!
Jeśli ty dasz mi dużo - ja dam ci dużo więcej!
Jeśli ty dasz mi wszystko - ja też dam ci wszystko!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum