Aha, Marek - przepleć linkę nad srubką, nie pod - zdecydowanie poprawi to działanie Spyre.
Moje wnioski są takie, że tarczówki mają sens jedynie w terenie, gdzie dzięki nim, można wjechać w błoto, czy kałużę, zamaczając oponę i obręcz.Na szosie szutrach, w mieście gdzie jeżdżę najczęściej gravelkiem, nie sprawdza się to w ogóle. Tarcze w szosach to nic innego jak marketingowa pułapka.
Obawiam się trochę, czy zielone EBC nie przegrzeją tarcz.
Absolutnie nie hamulec tylko kolo! Toz to tylko problemy z centrowaniem moze dac.
...5. skrzysiek podział klocków i od razu sklep z okej ceną:motoakcesoria.com/klocki-hamulcowe-rowerowe/klocki-hamulcowe-rowerowe-ebc-cfa327-shimano-deore-br-m525-nexave-c500/600-tektro-auriga/aquil.html
Nie przegrzeja
Ja zawsze zdejmuje zacisk, uważam, że tak jest szybciej. Ustawienie jest bardzo proste, jeśli się wie jak to poprawnie zrobić.Należy przykręcić obie śruby trzymające zacisk pozostawiając trochę luzu, aby zacisk sam mógł się ustawić na tarczy. Zaciskamy lekko dźwignię hamulca i delikatnie na zmianę dokręcamy obie śruby po ćwierć obrotu. Następnie zaciskamy mocno i dokręcamy ostatecznym momentem.Po takim zabiegu nigdy nic nie musiałem poprawiać.
przede wszystkim wyreguluj pady a nie skracaj linkę o czym rozmawialiśmy wczoraj
Dlaczego zielone, a nie czerwone, czy złote?