Autor Wątek: Śrubka do błotników Orion - gdzie dostać?  (Przeczytany 3441 razy)

Offline Mężczyzna Rolf

• Miasto: Chorągwica k. Wieliczki k. Krakowa
  • Na forum od: 12.07.2011
Po wielokrotnym odkręcaniu i przykręcaniu błotników (ze względu na transport samolotem) w końcu zjechała się pierwsza ze śrubek (konkretniej jej imbus, czyli sześciokątny otwór w łbie), no i nie mogę nigdzie znaleźć takich śrubek. Ktoś wie, co to za śruby i gdzie mógłbym je dostać? O ile tańsze nie okaże się kupno nowych błotników ;-)

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
Jaki kształt łba i rozmiar gwintu? Może fotka?

Offline Mężczyzna A|ex

• #GravelFun
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 23.09.2013
    • Dziennik Rowerowy
Ktoś wie, co to za śruby i gdzie mógłbym je dostać? O ile tańsze nie okaże się kupno nowych błotników ;-)
To raczej wkręty aniżeli śruby. Możesz uratować nacinając brzeszczotem wzdłuż robiąc bruzdę pod śrubokręt plaski.
Czy znajdziesz zamiennik nie wiem.
#Steel is Real

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
a może coś tego typu Ci podejdzie
http://salko.pl/803-SRUBY-typu-wkret
"Oko za oko i wszyscy będziemy ślepi" - Gandhi

„ W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu” - Vivian Green

Offline tater

• Miasto: Jura Krakowsko - Częstochowska
  • Na forum od: 13.09.2009
Rolf-jeśli oczekujesz konkretnej pomocy to wrzuć fotkę jak pisze m.arek i zajrzyj do jakiegoś marketu typu Obi czy Praktiker.
Marek

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Na forum od: 22.09.2013
Możesz nawet dostać śrubki ode mnie. O ile mam, ale bez zdjęcia i wymiarów napewno nie znajdę :)
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna m.arek

• Na forum od: 17.03.2014
Ale dziś mamy ciekawy techniczny wątek :)

Offline Mężczyzna Rolf

Szczerze powiedziawszy zakładałem, że ktoś miał już taki problem i go jakoś rozwiązał :)

Wkręt jak na zdjęciu. Niczego podobnego w Castoramie znaleźć mi się nie udało. Co to jest?

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
mam nieodparte wrażenie, że ten by Ci podszedł

pomierz dokładnie ten swój. Na stronie tego sklepu są przeróżne. Jak będą zadługie, ale średnica dobra to najwyżej zeszlifujesz to co zbędne
p.s. obrazek pochodzi ze strony, którą linkowałem wcześniej i do niczego nie zobowiązuje

„ W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu” - Vivian Green

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Na forum od: 22.09.2013

Taką mam.
Średnica łebka 11 mm, grubość 5 mm. Ale nie imbus tylko torx

Zajrzyj na Miodową 12 do sklepu  Metal. Na pewno coś dobierzesz.

« Ostatnia zmiana: 28 Paź 2016, 13:39 kawerna »
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna Rolf

Ale to na obrazku ma inny gwint. Ten orionowy jest - na zmianę - raz węższy, raz szerszy - w sumie nie wiem, o co z tym chodzi, ale tak jest. Czy aby na pewno nie ma to znaczenia?

Kawerna dzięki, ale nawet jeśli by podpasował, to byłby pierwszy torx w moim rowerze, czego wolałbym uniknąć.

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
jeśli chodzi o gwint ( jego zmienność ) fakt - nie zwróciłem uwagi, ale tak z innej beczki. Byłeś spytać w serwisie rowerowym. W tym do którego ja chodzę jest tak, że ludzie bardzo często zostawiają to co wymieniają, a serwisanci zostawiają wszystko co się jeszcze może przydać. Jak chcesz mogę podejść spytać. Jeśli będą mieli to Ci wyślę. Chcesz?

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
Może pilnik? Prawdopodobnie znalezienie identycznego zajmie więcej czasu niż wyrzeźbienie.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Worek, chcesz pilnikiem wyrzeźbić wkręt?

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
Jeśli wkręt różni się od zwykłego tylko zwężeniami, to nie zaczynałbym rzeźbienia od stalowej kostki ;)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum