Autor Wątek: Siodełko Topeak Allay Sport  (Przeczytany 2889 razy)

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
Siodełko Topeak Allay Sport
« 5 Sie 2016, 06:48 »
Witam
Kupiłem z rok temu siodełko Topeak Allay Sport jak na zdjęciu. Przejechałem na nim jakieś 4000km.

Jadę sobie po ścieżce rowerowej wczoraj i nagle czuję jakby mi się prawy półdupek zapadał. Zsiadam i widzę, że pękł pręt od siodełka. Nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem i to w siodełkach sporo dłużej używanych.
Miał ktoś kiedyś taki przypadek ? Może też w wyrobie Topeaka ?
Czeka mnie zakup nowego siodełka i nie będzie to Topeak.

Podobno można o widoku pęknięcia metalu poznać czy to zmęczenie materiału, zła obróbka termiczna (wada materiału) itd.
Może jest jakiś metalurg u nas na forum ?
« Ostatnia zmiana: 5 Sie 2016, 07:38 Diver »

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Odp: Siodełko Topeak Allay Sport
« 5 Sie 2016, 08:37 »
Sporadycznie, ale się zdarza. Nie ma siły, przy tego typu produkcji masowej czasem wada materiałów musi się trafić. To nie lotnictwo czy medycyna i nikt nie robi defektoskopii każdego egzemplarza. Nie ten poziom cenowy.
Jeśli z tego powodu postanowiłeś nie kupować Topeaka to trochę bez sensu.
Nie jestem specem w tej branży, ale łatwiej ocenić kiedy na zdjęciu coś widać

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
« 5 Sie 2016, 10:09 »
Mam nadzieję, że na tych będzie lepiej widać. To już szczyt moich możliwości zdjęć makro. Oczywiście na zdjęcia trzeba kliknąć i powiększą się.

Offline Mężczyzna faja

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2013
« 5 Sie 2016, 10:41 »
Mnie też coś takiego zdarzyło się w siodełku Topeaka, chyba po pół roku używania. W sklepie wymienili mi na nowe od ręki. To nowe już 2 lata daje radę. Spróbuj zareklamować.

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
« 6 Sie 2016, 14:35 »
Niestety kupowałem przez Allegro w jakimś sklepie, ale nie mogę już w Allegro odnaleźć tak dawnej transakcji. Mam małe mieszkanie, nie przetrzymuję kartonów i rachunków. W takim momentach to się mści.

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2013
« 6 Sie 2016, 16:13 »
Na poczcie e-mail będziesz miał namiary z allegro ;-)

Offline janogonowski

• Miasto: wawa
  • Na forum od: 19.04.2010
« 6 Sie 2016, 20:51 »
ale nie mogę już w Allegro odnaleźć tak dawnej transakcji.
Siodełko Topeak Free RX - po 1.5 roku strzelił jeden z prętów stelaża (siodełko spokojnie używane - nie skakałem na rowerze, etc). Telefon do Bikeman'a (dystrybutor Topeak'a w Polsce) z pytaniem jak długa jest gwarancja. Pan od razu zapytał co się stało. Prosił żebym nie wysyłał siodełka do sklepu gdzie go zakupiłem (cyklotur.com) tylko bezpośrednio do nich (temat często pękąjących prętów stelaża w siodełkach Topeak jest im chyba znany). W poniedziałek wysłałem siodełko w czwartek już kurier był z nowym. Jak zwykle duży plus dla Bikeman'a.
p.s. jeśli nie będziesz miał żadnego dowodu zakupu termin produkcji siodełka jest wybity na jego wewnętrznej skorupie  i jeśli jest krótszy niż 2 lata to myślę że nie będzie problemu z reklamacją 

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum