Proszę o info, czy dobrze kombinuję: kupuję kropelkę, zakraplam, osadzam pasowiszczy imbus (którego mi nie żal), odczekuję chwil kilka - dzięki związaniu dziaduśrubki z imbusem, tę wykręcam, utylizuję (szczypcami za główkę wykręcić nie dałem rady).
Czy wobec wymiany tylnej przerzutki z małej na dużą będę potrzebował łańcuch większej długości (mam zapas pod małą/krótką)? Jeśli tak, ile winien liczyć ogniw?
Proszę o wskazanie dobrego klucza lub adapteru/końcówki pod klucz dynamometryczny (najchętniej park tool lub shimano) dla celu de/montażu łożyska suportu grupy ultegra 6800 (SM BBR60 BC 1,37x24 Road MLsh)
Proszę o info/pomoc: Podczas czynności związanych ze zmianą napędu w markiecie (dla mnie) okazało się, iż klucz do demontażu łożysk suportu jest inny od odp. w niby-kolarce (korba shimano xt).Proszę o wskazanie dobrego klucza lub adapteru/końcówki pod klucz dynamometryczny (najchętniej park tool lub shimano) dla celu de/montażu łożyska suportu grupy ultegra 6800 (SM BBR60 BC 1,37x24 Road MLsh)
Nie shimano, nie PT a jednak polecam (mam, używam - jakość wykonania bdb)http://www.bitul.pl/Sklep/Produkty/106-Klucz-Hollowtech-II%2c-TL-FC25-(SM-BBR60)
Podczas wymiany oryg. klocków ham. na odp. swiss top, w aluminiowej (sic!) śrubce uszkodzone zostało gniazdo osadzenia imbusa (dziaduśrubki swiss top wymieniam na pierwotne - stalowe ultegry).Proszę o info, czy dobrze kombinuję: kupuję kropelkę, zakraplam, osadzam pasowiszczy imbus (którego mi nie żal), odczekuję chwil kilka - dzięki związaniu dziaduśrubki z imbusem, tę wykręcam, utylizuję (szczypcami za główkę wykręcić nie dałem rady).
Możesz też wbić w gniazdo torxa, powinien złapać.Jaki nie kupisz, to starczy.
Jeśli główka śrubki wystaje i jest dobrze dostępna, to możesz też ją zeszlifować pilnikiem z boków na płask i wykręcić małym kluczem nastawnym.
Nie dostałeś razem z Canyonem adaptera do supportu? U mnie w torbie z dodatkami był takowy.
Niska /.../
Kropelka nie pomoże epoksydy też nie.
Nie wiem jak /.../