Wysyłka roweru kurierem to nie jest najlepszy pomysł.Ja to widzę od środka.Doświadczenie mam ze znanej firmy,wkrótce zobaczę jak to wygląda w innej popularnej firmie.I tyle.
edycja - zarejestrowałem się próbnie jako osoba prywatna, uzupełniłem dane, wstępnie wybrałem paczkę o Twoich wymiarach, nawet ubezpieczyłem próbnie i wychodzi 15,24 przy ubezpieczeniu do 5000zł, przy wyższym trochę ponad 17zł. Przy czym jest to maksymalny wymiar, jak zwiększysz o choć jeden centymetr masz wtedy DPD za ponad 50zł a Fedex i Kex jak wyżej podał furman
Problem jest taki, że oni ot robili w wielkich kartonach 180x110x30cm. Takim kartonem jest problem rzucić, a rower w środku ma tylko skręconą kierownicę.
Gdyby to wchodziło w grę... tak czy inaczej, wyjdzie sporo drożej niż DPD przez tą furgonetkę.pl Kurier zamówiony, karton 139x84x21, 15kg, ubezpieczenie na 5 000zł, wyniosło mnie to 17,74zł. Nieźle, szczególnie biorąc pod uwagę, że zwykła mała paczka na poczcie kosztuje 11zł.
Przećwiczyłem to na własnej skórze. Wysyłałem koła, wcześniej zmierzyłem karton, wyszło mi jakieś 30 zł, więc wysłałem. Po prawie miesiącu wyszło że mam dopłacić drugie tyle, albo więcej (nie pamiętam dokładnie).Po tym czasie nie byłem już pewien czy dobrze zmierzyłem, ale dopisałem DHL do swojej listy "nigdy więcej". Nie dlatego, że musiałem dopłacić. Uważam że jak ktoś potrafi dostarczyć paczkę w 24 godziny, zapewnia śledzenie przez internet, a dopłaty żąda po prawie miesiącu, kiedy paczka dawno rozpakowana, a opakowanie wyrzucone, to jaja sobie ze mnie robi.