Hipek - wot poeta
To nie ja zacząłem
doszlismy do wniosku ze juz nadszedl najwyzszyczas aby kupic namiot z myśla o rowerowaniu :-)moze macie jakies fajne sprawdzone namiotygodne polecenia.potrzebujemy namiot 3 osobowy (dwojkadoroslych i dwojka dzieci 2 i 4 lata).w zwiazku z tym ze mamy troche czasu chetniepoczytamy na co zwrocic uwage
A jeśli chciałbyś coś fajniejszego - ciekawa wydaje się być kolekcja dość mało znanej u nas firmy Jurek, np. taki Vandr 3 lub Vandr 3 duo albo np. bardziej pancerny i droższy Atak 3. To oczywiście przykład - firm jest dużo, ale akurat tej firmy mają fajny stosunek powierzchni do ceny - i co ważniejsze do wagi
Marabut to solidne namioty, ale podziwiam ze zmieściliście się w czwórkę na szerokości 170 cm.Na czym spaliście?
Minimalnie coś o szerokości 180 cm. Jakieś igloo z dwoma wejściami.
i jaskółka stawia czoło burzypikującunika kropelku mchom, ku krzewom i lasombieży dzik młodykątem oka widząc jeleniaskubiącego korę z drzewa
Habitude byłby idealny, gdyby miał większy przedsionek i dwa wejścia.
Wilk - dwa wejścia przydadzą się, gdy będziemy rozstawiać namiot na kilka dni - łatwiej przewietrzyć jak się nagrzeje w ciągu dnia.
Podobny problem mieli chyba Felek i Olo (powinny być posty w dziale Ekwipunek, tak z wiosny).Pamiętam, że skończyło się to zakupem 2 namiotów. (łatwiej wozić 2 lżejsze, niż jeden wielki, ciężki)
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Po pierwsze ciężko mi było uzyskać odpowiedni kształt i wysokość nie mając dużej liczby drzew wokół, a po drugie strasznie rzucał nim wiatr.