I znów zacząłem rozpatrywać Cougara... i tu znów się gubię: jedno- czy dwuosobowa wersja? Na razie rodzeństwa brak, a jedynak może siedzieć pośrodku. W przypadku Croozera było to jasne - nie usiądzie na środku - osobne 'przedziały' - wtedy brana była pod uwagę jedynie wersja 1-os.
Same porównanie Croozera z Cougarem 2 to dopiero na targach i na pewno dam znać moje sugestie i odczucia .
Nie zapominajmy, że są jeszcze Corsaire XL i Captain XL.
Although the croozer isnt suspended there is enough suspension in the canvas seat to iron out a lot of the bumps.---If I hadn't found the Chariot secondhand then we would have bought a new Croozer, the Cougar's about £300 more than the equivalent Croozer, and it's almost certainly not worth it.
We really like the Croozer 535 if we want to buy new. It's certainly not the high-quality of the Cougar 2, but is far, far better than a low-end trailer. Based on user reviews, people seem highly satisfied with the Croozers.---Our son started using it at 4 months (with baby sling), and we started using it as a cycle trailer when he was 8 months. He loves it. [przemawia to do mnie - jestem w podobnej sytuacji]---(we) tried out the Croozer 535 a couple of weeks ago. My daughter was THRILLED with it. We rode around the parking lot several times and she was giddy by the time we ended the "test drive," so we bought it!---I can't be more happy with this purchase. No regrets at all about not going with the Chariot Cougar. If you can find the Cougar cheap, by all means go for it, but I think anyone wanting to go with the Croozer will be as happy as I have been with it
Jesli chodzi o wybor, to mam dokladnie ten sam dylemat - gdybym tylko mial kase to bez wahania kupilbym Chariota (albo Cougar albo Captain), Croozer wydaje sie byc najlepszym kompromisem jakosci do ceny
Brakowalo mi troche resorow (croozer tez nie mial)(...) na chariocie, jak sie kupi uzywany, to sie praktycznie nie traci! Ja nawet zarobilam na tym zakupie. TEraz mamy nowego chariota cougar 1 i to jest rewelacja!!! Super resory, leciutka, waska, cudo! Przemyslana i super praktyczna.
Mam przyczepkę Croozer for 1 kid. Jest naprawde super i szczerze polecam. Charioty są fajniejsze, lżejsze, lepiej amortyzowane, lekko jadą, ale kosztują też duzo więcej. Dlatego u nas padło na croozera. Przy wyborze przyczepki zwróciliśmy uwagę na rodzaj siedziska dla dziecka. Musiało być koniecznie dostosowane do przewożenia dziecka w wieku od roku (takie dzieci śpią w przyczepkach). Croozer ma siedzisko pochylone (większość tanich przyczepek ma siedzisko zdecydowanie siedzące, z kątem siedzisko/oparcie 90 st), croozer ma taki hamaczek , córka w nim bez problemu śpi i nie jest zwinięta w "trąbkę". Do zalet nalezy też super pojemny bagażnik/schowek.
sporo spinek łączników elementów które mogą kiedyś luzować się
Pozycja maluszka jest troszkę pochylona więc podczas drzemki główka nie będzie mu odpadać
A jak ze stabilnością Crozzera gdy obciążenie dziecka przypada na jedną stronę? Kiedy będziesz miał wrażenia z przejażdżki?
Tak jak pisałem wcześniej ja zdecydowałem się na wersję 2 os. bo mam synka w wieku 10 miesięcy w planach za ok 1,5 następne tak aby różnica pomiędzy dzieciakami była 3 latka więc jak najbardziej 2 os,... Co do różnicy w wadze Croozer 13,3 kg (1 os.) a 14,5 kg (2 os.) .
If I had the cash I probably would have bought a Chariot just for the weight factor.---If you are going to be using your trailer on a regular basis (ie 3 or more times a week), you can’t go past the Chariot. It would be an expensive toy, but it is a very cheap second car.We had our baby in it from about 4 months with loads of padding around his head riding very slowly on paths only.---I do, however, raise caution against putting children in bike seats/trailers too early (we did and are now the wiser!) as all those unsupported bumps are bad for developing necks and spines! So perhaps, consider models with suspension. I would certainly consider that as a prerequisite, even now with the children older.
Jest szansa na używanego Cougara za €300-€350?
"podparcie głowy może być zdjęte gdy dziecko nosi kask".